Viaplayssa on nyt kuninkaallisia ja Kalmarin unionia – kelpo leffa pohjoismaiden historiasta kiinnostuneille

IMDb-arvosana on 6,6.

19.9.2023 15:58

Viaplayn tarjonnassa on nyt elokuva Margareeta: Pohjolan kuningatar (2021). Se on tositapahtumiin perustuva fiktiivinen tarina.

Vuosi on 1402, ja kuningatar Margareeta on yhdistänyt Tanskan, Norjan ja Ruotsin uudeksi pohjoismaiseksi unioniksi, jota hän hallitsee adoptiopoikansa kuningas Erikin kautta. Viholliset uhkaavat valtakuntaa, ja sitä puolustaakseen Margareeta suunnittelee avioliittoa Erikin ja Englannin prinsessa Filippan välille.

Margareeta: Pohjolan kuningatar (2021).

Liitto Englannin kanssa vahvistaisi Kalmarin unionia ja suojelisi sitä hyökkäyksiltä. Mutta käynnissä on salaliitto, ja Margareeta kohtaa mahdottoman ongelman, joka saattaa maksaa hänelle kaiken.

Episodi antoi arvostelussa elokuvalle kolme tähteä:

”Tanskalaisohjaaja Charlotte Sielingin elokuva on tyylikäs ja upeasti kuvattu. Sieling on aikaisemmin ohjannut esimerkiksi Silta– ja Vallan linnake -sarjojen jaksoja. Elokuvaa tähdittävät useat Tanskan eturivin tähdet. Kirkon edustajaa Pederiä tulkitsee Vallan linnake -sarjassa nähty Søren Malling. Erikiä esittävä Morten Hee Andersen taas muistetaan Huuto syvyydestä -sarjan Augustin roolista.”

Ohjaajana Charlotte Sieling. Näyttelijöinä Trine Dyrholm, Søren Malling, Jakob Oftebro, Morten Hee Andersen, Simon J. Berger, Paul Blackthorne sekä Richard Sammel.

Huolimatta pohjoismaisesta teemastaan, elokuva kuvattiin Tšekissä. Alla traileri.

Lue myös: Zelenskyi kertoi mitä tapahtuu jos Ukraina häviää – sanoi myös 3. maailmansodan alkaneen – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa