Vielä hetken Netflixissä: Sean Connery on mestarivaras – hittileffa tienasi yli 200 miljoonan tulot

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 40.

28.2.2024 19:00

Ansa viritetty (Entrapment, 1999) poistuu Netflixistä 14. maaliskuuta.

Jon Amielin ohjaaman trillerin keskiössä on Robert ”Mac” MacDougal, joka on maailman mestarillisimman taidevarkaan maineen omaava herrasmies. Epäilyt kohdistuvatkin heti Maciin kun New Yorkissa häviää korvaamattoman arvokas Rembrandt. Vakuutusyhtiön tarkastaja Virginia ”Gin” Baker vakuuttaa esimiehelleen olevansa oikea henkilö lähtemään mestarivarkaan jäljille.

Päättäväinen ja kekseliäs Gin virittää ansan Macille, joka kuitenkin osoittautuu jopa mainettaan ovelammaksi ja viekkaammaksi. Seikkailua janoavien Macin ja Ginin välille muodostuu vaarallinen lataus, ja he tekevät tulenaran yhteistyösopimuksen, joka vie heidät Lontoon ja Skotlannin länsisaariston kautta Kuala Lumpuriin, teknologiakehityksen ytimeen Malesiaan. Yhdessä he suunnittelevat päätähuimaavan uskaliaan miljardikeikan, joka ajoittuu uuden vuosituhannen sarastukseen. Mutta kuka viritti ansan ja kenelle..?

Pääosissa nähdään Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Will Patton, Ving Rhames ja Maury Chaykin.

Ansa viritetty menestyi erinomaisesti lippuluukuilla. Elokuvan budjetti oli 66 miljoonaa dollaria, ja maailmanlaajuisesti leffa keräsi 212 miljoonan dollarin lipputulot.

Kriitikot ottivat jännärin vastaan nihkeämmin: elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 40.

Katso traileri alta.

Lähde: Box Office Mojo

Lisää luettavaa