Vielä hetken Netflixissä: Viiden tähden mestariteos ahneudesta ja vallanhimosta

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91.

29.11.2023 22:00

There Will Be Blood (2007) poistuu Netflixistä 14. joulukuuta.

Paul Thomas Andersonin ohjaama draama perustuu löyhästi Upton Sinclairin romaaniin. Eletään 1900-luvun alkua, ja Daniel Plainview poikansa kanssa etsii öljyä Kaliforniasta. Mutta nuori saarnaaja, Eli Sunday, pistää kapuloita heidän rattaisiinsa ja haastaa heidät henkiseen voimainmittelöön. Tästä taistelusta tulee pelottava, synkkä matka hulluuteen.

Pääosissa nähdään Daniel Day-Lewis ja Paul Dano.

There Will Be Blood voitti kaksi Oscar-palkintoa: paras miespääosa (Day-Lewis) ja kuvaus (Robert Elswit).

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 91. Episodin arviossa leffa sai viisi tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Anderson on napannut Sinclairin romaanista olennaisimman, vuosisadan vaihteen öljykuumeen ja sen synnyttämän äkkirikastumisen huuman, sekä ihmisyyteen luontaisesti kuuluvan ahneuden, vallan ja sen tieltään kaikki esteet, kuten muiden hyvinvoinnin, raivaavan tavoittelun. Tämän päälle Anderson on luonut kuviltaan, ääniltään ja tunteiltaan vavahduttavan elokuvatyön, jota säestää yksi historian parhaista näyttelijäsuorituksista.”

”Elokuvan teknisen nerokkuuden, musiikin (à la Radiohead-yhtyeen Jonny Greenwood) ja Andersonin mykistävien kertojanlahjojen ohella There Will Be Blood on mitä se on vähintään 50-prosenttisesti Daniel Day-Lewisin ansiosta. Myös Paul Dano on vaativassa kaksoisroolissaan hyvä, mutta Day-Lewis tekee jälleen kerran suorituksen, joka pakottaa vakavasti harkitsemaan onko kyseessä maailman paras näyttelijä. Suurella todennäköisyydellä, kyllä.”

Katso traileri alta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia