The Walking Dead -näyttelijän idea muutti Blade Runner 2049 -elokuvaa merkittävästi – ”Denis nappasi ajatuksesta kiinni”

Ohjaaja vaikuttaa arvostavan näyttelijöiden panosta.

Kuten monilla Blade Runner -faneilla, myös The Walking Dead -tähti Lennie Jamesilla oli varauksensa jatko-osan suhteen. Tämä kuitenkin muuttui ohjaaja Denis Villeneuven kanssa käydyn puhelinkeskustelun jälkeen.

– Hän oli jo valmiiksi ohjaaja, jonka kanssa halusin työskennellä, mutta puhelinkeskustelumme jälkeen olin entistä innokkaampi, James kertoi.

James esittää elokuvassa erilaisten teknologisten vekottimien kauppiasta. Hahmo oli ensin kirjoitettu sotalordin tyyppiseksi vahvaksi henkilöksi, mutta Jamesilla oli muuta mielessään.

– Minä ajattelin, että voisi olla mielenkiintoista tehdä hänestä heikompi mies. Denis nappasi ajatuksesta kiinni ja aloimme heittelemään ideoita edestakaisin, James kertoi.

Lopulta muutokset olivat mittavia ja kaikki Jamesin kohtaukset muuttuivat niin sävyltään, hahmon ulkonäöltä kuin osittain käsikirjoitukseltaankin. Ryan Gosling ja James myös improvisoivat paljon yhteisissä kohtauksissaan.

James oli innoissaan siitä, että Denis oli kiinnostunut hänen mielipiteestään ja näyttelijä pääsi vaikuttamaan elokuvan lopputulokseen näinkin merkittävästi. Denis niin ikään kertoi toisessa haastattelussa, että arvostaa elokuvantekemisen luovaa puolta.

– Rakastan sitä, kun näyttelijät löytävät ideoita. Kun yhtäkkiä jostain purskahtaa idea, jota ei oltu suunniteltu, se luo kipinän puhdasta elokuvataidetta kameran taltioitavaksi, Villeneuve hehkutti.

James otti tauon The Walking Dead -sarjan seitsemännen kauden kuvauksista, jotta pystyi osallistumaan Blade Runner 2049:n kuvauksiin Budapestissä muutaman viikon ajaksi. Elokuva saa ensi-iltansa tänään 6. lokakuuta.

Lähde: Gamespot

Aiheeseen liittyvät jutut