Welcome to Night Vale vie podcastin uuteen ulottuvuuteen

Miten podcastiin perustuva tapahtuma toimii näyttämöllä?

15.9.2017 18:08

Kulttuuritalolla tiistaina nähtävä Welcome to Night Vale on toinen kerta, kun suosittuun podcastiin perustuva tapahtuma nähdään Suomessa.

Monia on ihmetyttänyt, miten podcastia voidaan esittää näyttämön lavalla. Podcastit kuitenkin muistuttavat enemmän radio-ohjelmia kuin showtapahtumia.

Welcome to Night Vale on kuitenkin nimenomaan show, jossa on mukana paitsi fanien rakastaman podcastin sisältöä myös yhdistelmä stand up -komediaa, musiikkiesitystä ja näytelmää.

Podcastin tapaan yöradion toimittajaa esittävä Cecil Baldwin käy läpi Night Valen yllätyksellisiä tapahtumia. Esitykseen kuuluu muun muassa paikallisuutisia, musiikin keinoin esitettyjä sääraportteja, yliluonnollisia mysteereitä ja kaupunkilaisten monimutkaisia ihmissuhteita.

Musiikista vastaa taiteilijanimeä Disparition käyttävä artisti, ja The Weather -osuuden esittää Erin McKeown. Mukana on myös yllätysvieraita.

Valoilla, lavasteilla ja elävillä esiintyjillä Welcome to Night Vale nouseekin aivan toisenlaiseen ulottuvuuteen kuin pelkkä kuunneltava podcast. Tapahtuma nähdään ja kuullaan Kulttuuritalolla tiistaina 19. syyskuuta.

Alla video, jolla tunnelmia vuoden 2015 Yhdysvaltain kiertueelta.

Lisää luettavaa