Osio: Festarit ja tapahtumat

Raakuuksia sisältävä holokaustielokuva sai katsojat pakenemaan teatterista – Nyt se nähdään Suomessa

Aloitetaan kevyesti. ”Pidän Suomesta. Tein Iron Skyn siellä”, Udo Kier sanoo, kun tapaamme Kirjavan linnun Venetsian ensi-illan jälkeen. Elokuvan, jolla ei ole mitään tekemistä Suomen tai Iron Skyn kanssa. ”Olen asunut Amerikassa nyt 25 vuotta. Se on tosi-tv:tä, joka aamu uutisissa on jotain kamalaa. Sitten luonto ilmoittaa itsestään ja hups, jää sulaa ja metstä palavat. Joten tämä on oikea hetki tälle elokuvalle.”

Rakkautta & Anarkiaa pyörähtää käyntiin – Tsekkaa tästä festaritärpit

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali pyörähtää jälleen käyntiin 17. syyskuuta. Koska näinä aikoina mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, menemme suoraan asiaan. Kävimme läpi poikkileikkauksen festivaalitarjonnasta, mutta ensin siihen liittyvä haastattelu yhdeltä suosikkinäyttelijältämme. Stellan Skarsgård kertoi R&A:ssa nähtävästä Hope-elokuvasta.

Espoo Ciné tulee taas – Tsekkaa tästä festivaalitärpit

Kevään Espoo Ciné jouduttiin perumaan, mutta hyvää kannattaa odottaa. Elokuvafestivaalin tuotanto käynnistettiin uudelleen toukokuun lopussa koronapandemian aiheuttaman äkkipysäyksen jälkeen. Festivaali järjestetään 2.–6. syyskuuta. Tuttuun tapaan myös Episodi kävi ohjelmistoa läpi etukäteen. Ja heti alkuun meillä on tarjolla pieni helmi, erääseen kiinnostavaan elokuvaan liittyä taustahaastattelu.

Taudin jälkeen seuraa uusi epänormaali: Tsekkaa tästä Episodin Night Visions -tärpit

Night Visions -festivaalin piti pyörähtää käyntiin jo huhtikuussa, mutta kuten tunnettua, hauskanpito sai väistyä turvallisuuden tieltä. Mutta mikäpä pitelisi festivaalia, jonka aihepiirinäkin on haudasta nouseminen? Pyörittäjien vaivannäön ansiosta iso osa huhtikuuksi lupaillusta sisällöstä saatiin vahvistettua myös syksyn korvaavaan festivaaliin, jonka motto on The New (Ab)Normal. Eikä siinä vielä kaikki…