Osio: Festarit ja tapahtumat

Rakkautta & Anarkiaa pyörähtää käyntiin – Tsekkaa tästä festaritärpit

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali pyörähtää jälleen käyntiin 17. syyskuuta. Koska näinä aikoina mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma, menemme suoraan asiaan. Kävimme läpi poikkileikkauksen festivaalitarjonnasta, mutta ensin siihen liittyvä haastattelu yhdeltä suosikkinäyttelijältämme. Stellan Skarsgård kertoi R&A:ssa nähtävästä Hope-elokuvasta.

Espoo Ciné tulee taas – Tsekkaa tästä festivaalitärpit

Kevään Espoo Ciné jouduttiin perumaan, mutta hyvää kannattaa odottaa. Elokuvafestivaalin tuotanto käynnistettiin uudelleen toukokuun lopussa koronapandemian aiheuttaman äkkipysäyksen jälkeen. Festivaali järjestetään 2.–6. syyskuuta. Tuttuun tapaan myös Episodi kävi ohjelmistoa läpi etukäteen. Ja heti alkuun meillä on tarjolla pieni helmi, erääseen kiinnostavaan elokuvaan liittyä taustahaastattelu.

Taudin jälkeen seuraa uusi epänormaali: Tsekkaa tästä Episodin Night Visions -tärpit

Night Visions -festivaalin piti pyörähtää käyntiin jo huhtikuussa, mutta kuten tunnettua, hauskanpito sai väistyä turvallisuuden tieltä. Mutta mikäpä pitelisi festivaalia, jonka aihepiirinäkin on haudasta nouseminen? Pyörittäjien vaivannäön ansiosta iso osa huhtikuuksi lupaillusta sisällöstä saatiin vahvistettua myös syksyn korvaavaan festivaaliin, jonka motto on The New (Ab)Normal. Eikä siinä vielä kaikki…