Yökukkujille tv:ssä: Sotaelokuvassa suunnitellaan salamurhaa – päätähti hämmästyttävän samannäköinen kuin esittämänsä oikean elämän sankari

IMDb-arvosana on 7,1.

13.12.2020 05:30

Illalla esitetään televisiosta elokuva Operaatio Valkyrie (2008).

Tom Cruise on ohjaaja Bryan Singerin (X-Men-elokuvat) tositapahtumiin perustuvan trillerin pääosassa eversti Claus von Stauffenberg, joka palaa Tunisian rintamalta takaisin kotiin vuonna 1943 ja pääsee haavoittuneena sotasankarina Adolf Hitlerin lähipiiriin.

Samalla hän lyöttäytyy yhteen Hitleriä vastaan kääntyneiden kollegoidensa kanssa ja punoo kaikkien aikojen salajuonen, jonka tavoitteena on maailmanvaltaa tavoittelevan kylmäverisen tyrannin salamurhaaminen kesällä 1944. Elokuvan toinen käsikirjoittaja Christopher McQuarrie palkittiin Oscarilla ohjaaja Singerin läpimurtoelokuvasta Epäillyt (1995).

Cruise ei aikoinaan ollut hirveän innostunut roolista. Hän kuitenkin muutti mieltään, kun hänelle näytettiin kuva Stauffenbergistä – hän oli ihmeen paljon Cruisen näköinen.

Elokuva näkyy Neloselta kello 00.00. Lue myös: Hollywood-tähti Tom Cruisen elämä muuttui paremmaksi – tiesitkö hänen lapsuutensa kauheuksista? | Episodi.fi

Lisää luettavaa