Dinosaurussaagan toinen trilogia sai nostalgisen päätöksen – Jurassic World: Dominion nyt Viaplayssa

Jurassic World: Dominion sisältää elokuvasarjan edellisten osien tapaan näyttävää ja vauhdikasta menoa. Päätösosa erottuu takia kokonaisuudesta edukseen uusilla kekseliäillä aineksilla.

16.02.2024
Mainos

Vuonna 1993 käynnistynyt Jurassic-saaga koostuu jo kahdesta kokonaisesta trilogiasta. 

Loppuhuipennuksena toimii vuoden 2022 elokuva Jurassic World: Dominion, joka on nyt lisätty Viaplayn valikoimaan.

Neljä vuotta Jurassic World: Fallen Kingdomin tapahtumien jälkeen hirmuliskot eivät vaeltele enää vain Isla Nublarin ja Isla Sornan vehreillä saarilla, vaan ne ovat levittäytyneet ympäri planeettaamme. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Owen (Chris Pratt) ja Claire (Bryce Dallas Howard) ovat sopeutuneet uudenlaiseen elämäntilanteeseensa, mutta heidät kiskaistaan jälleen kerran vaarallisten ja vauhdikkaiden käänteiden keskiöön. Kaksikon tiet risteävät tapahtumien tuoksinnassa lopulta myös alkuperäiselokuvien tutun hahmokaartin kanssa.

Jurassic World: Dominion sisältää elokuvasarjan edellisten osien tapaan näyttävää ja vauhdikasta menoa. Uusia esihistoriallisia tuttavuuksia esitellään jälleen runsaasti mukaan tarinan tiimellykseen. Hieman yllättäen elokuvan pääuhka ei tällä kertaa ole kuitenkaan dinosaurukset.

Maltalle sijoittuva toimintaosuus on erityisen kiinnostava jakso, sillä kaupunkimiljöötä on aiemmin hyödynnetty elokuvasarjassa vähän. Päätösosa erottuukin tämän takia kokonaisuudesta edukseen. Mukana on kuitenkin myös viidakkoa muistuttava puistoalue, jollaiset ovat tuttuja elokuvasarjan edellisistä osista.

Jurassic World: Dominion näyttää ja tuntuu monella tapaa perinteiseltä dinosaurusseikkailulta. Elokuva luottaa hienon visuaalisuutensa lisäksi paljon myös nostalgian voimaan. Jurassic Park -trilogian parissa aikoinaan viihtyneet katsojat tuntevat varmasti rinnassaan lämpimiä sykähdyksiä, kun Sam Neillin, Laura Dernin ja Jeff Goldblumin esittämä ikoninen hahmokolmikko ilmestyy ruutuun uudemman sukupolven dinosaurusasiantuntijoiden kanssa. Elokuvasarjan faneille tuttujen tähtien myötä Jurassic World: Dominionista kasvaa viihdyttävä päätös reilut kolme vuosikymmentä sitten käynnistyneelle tieteistarinalle.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!