Idris Elba taistelee vaarallista petoa vastaan – Koukuttava jännäri Beast nyt Viaplayssa

Intensiivinen jännäri sijoittuu Afrikan maisemiin. Isä lähtee tyttärien kanssa matkalle parantamaan välejään, mutta loma muuttuu selviytymiskamppailuksi.

03.06.2024
Mainos

Beast on yksinkertaisen tehokas ja tyylikäs jännäri, joka pitää otteessaan tiiviin puolitoistatuntisen ajan. Luther-sarjasta tuttu brittitähti Idris Elba esittää lääkäriä, joka matkustaa kahden teini-ikäisen tyttärensä (Iyana Halley ja Leah Jeffries) kanssa perheen edesmenneen äidin kotiseudulle Afrikkaan. 

Vanhemmat olivat eronneet ennen äidin kuolemaa, eivätkä tyttäret ole antaneet isälle anteeksi perheen hylkäämistä. Matkan aikana on tarkoitus parantaa haavoja. Siihen tarjoutuu mahdollisuus, kun matkalaiset lähtevät tutustumaan savannin nähtävyyksiin. Heitä auttaa Sharlto Coplayn esittämä eläintutkija, joka työskentelee luonnonsuojelualueella.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Salametsästäjät ovat tuhonneet leijonalauman, ja teurastuksesta selvinnyt urosleijona tuntuu ottavan asian henkilökohtaisesti. Isä ja tyttäret kohtaavat poikkeuksellisen määrätietoisesti toimivan pedon ja päätyvät itsekin ajojahdin kohteeksi.

Beast on kiehtova tapaus, sillä islantilaisohjaaja Baltasar Kormákur (Contraband, Everest) on aika kaukana kotiseuduiltaan. Elokuva on Hollywood-tuotannoksi melko pienimuotoinen: siinä on vain muutamia näyttelijöitä, eikä budjettiin ole upotettu loputtomasti rahaa. Silti Beast on taidokkaasti rakennettu elokuva, johon on selvästi nähty aikaa ja vaivaa. Se on kuvattu komeasti. Hehkuvat maisemat ja pitkät karunkauniit otokset kasvattavat jännitystä. Tappajaleijona on toteutettu uskottavasti, ja käsikirjoitus tempaa mukaansa. Elokuvan tunnelma on intensiivinen, ja paniikkiin joutuneet roolihahmot ovat todentuntuisia. Elban roolihahmon ja hänen tyttäriensä välinen kemia kantaa tarinaa erinomaisesti.

Toimintakohtaukset ovat Beastin parasta antia. Elban olemus on niin vakuuttava, että katsoja todella uskoo hänen pystyvän ottavan mittaa verenhimoisen leijonan kanssa. Jos tämä asetelma kuulostaa houkuttelevalta, Beast on sinua varten.

Beast on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!