Karismaattinen Russell Crowe laadun takeena – Monitasoinen jännäri Poker Face nyt Viaplayssa

Russell Crowe onnistuu sekä näyttelijänä että ohjaajana. Ystäväporukan viimeisestä pokeri-illasta kasvaa vahva jännitysnäytelmä.

21.06.2024
Mainos

Oscar-palkittu näyttelijätähti Russell Crowe tuo jokaiseen elokuvaansa ainutlaatuista karismaa ja intensiteettiä. Tällä kertaa hän toimii myös ohjaajana. Viaplayn valikoimaan lisätty uutuuselokuva Poker Face on Crowen toinen ohjaustyö vuoden 2014 elokuvan Kaivonkatsoja jälkeen.

Crowe esittää teknologiamiljardööriä nimeltä Jake Foley, joka saa elokuvan alussa kuulla olevansa kuolemansairas. Jake päättää kutsua lapsuudenystävänsä yhteen viimeiseen pokeripeliin, jonka aikana he voivat paljastaa toisilleen syvimmät salaisuutensa. 

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Jake on paitsi liikemies myös ammattimainen pokerinpelaaja. Kun Jake tajuaa, että aika on käymässä vähiin, hän alkaa käydä läpi sisäisiä pohdintoja ja tekee henkisiä harjoituksia. Hän osallistuu shamanistiseen retriittiin ja vierailee taidegallerioissa pohtien elämänsä merkitystä.

Jaken ystävät muodostavat monenkirjavan joukon: Paul (Steve Bastoni) on korruptoitunut poliitikko. Andrew (RZA) on Jaken liikekumppani. Alex (Aiden Young) on menestyskirjailija. Michael (Liam Hemsworth) ei ole pärjännyt elämässä oikein millään tavalla.  Ystävyyden ja jännittävän pelin merkeissä etenevä yö saa käänteen, kun paikalle ilmestyy odottamattomia vieraita ja vanhat kaunat nousevat pintaan.

Poker Face kertoo päällisin puolin korttipelistä, mutta peli toimii enemmänkin tapahtumien käynnistäjänä ja paljastaa hahmojen väliset jännitteet. Crowe onnistuu pitämään katsojan otteessaan sekä näyttelijänä että ohjaajana. Hänen läsnäolonsa ja ohjaustaitonsa tekevät elokuvasta nautittavan katsomiskokemuksen.

Elokuvan visuaalinen tyyli ja kuvataiteeseen liittyvät ainekset syventävät tarinaa ja antavat sille lisäkerroksia. Crowen hahmon sisäiset monologit tuovat tarinaan syvyyttä, mikä erottaa Poker Facen perinteisistä toimintaelokuvista. Jännitys, draama ja syvälliset pohdinnat yhdistyvät tavalla, joka on harvinaista nykyelokuvassa. Russell Crowe osoittaa olevansa paitsi karismaattinen näyttelijä myös pätevä elokuvantekijä.

Poker Face on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!