Kätyrit: Grun tarina on loistavaa viihdettä koko perheelle – Suosikkianimaatio nyt Viaplayssa

Uudessa Kätyrit-animaatiossa palataan nostalgiselle 1970-luvulle, jolloin Gru suunnitteli ensimmäistä maailmanvalloitustaan.

31.03.2024
Mainos

Kätyrit, nuo hillittömät keltaiset pikkuhahmot, ovat hurmanneet katsojia jo kolmen Itse ilkimys -elokuvan sivuhahmoina ja kahdessa omassa Kätyrit-elokuvassaan.

Vuonna 2022 valmistunut Grun tarina on Kätyrien toinen oma elokuva. Ja se on on todella hauska! Kätyrit: Grun tarina lainaa hupaisalla tavalla supersankarielokuvista ja perinteisistä agenttielokuvista, ja kaiken kruunaa osuvat musiikkivalinnat.

Kätyrit: Grun tarina on tavallaan suoraa jatkoa Itse ilkimyksen juonikuviolle, mutta se tarjoaa myös väläyksiä elokuvasarjan menneisyydestä, mikä saa aikaan nostalgisen hymyn elokuvafanien huulilla.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Grun tarinassa palataan 1970-luvulle, jolloin Gru on esikaupunkialueella asuva 12-vuotias poika. Jo tuolloin mielessä on maailman valloitus kieron juonen avulla, mutta projekti ei oikein etene. Sitten Gru törmää Kätyreihin, ja he alkavat yhdessä suunnitella mittavia valloitusoperaatioita ja siihen tarvittavia superaseita.

Elokuvan alkuperäinen englanninkielinen ääniraita on täynnä nimekkäitä tähtiä. Grun ääntä esittävän Steve Carellin lisäksi mukana ovat muun muassa Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren ja Danny Trejo. Suomenkelinen versio toimii myös mainiosti, ja siinäkin on mukana tuttuja nimiä. Ääninä esiintyvät muun muassa Ville Haapasalo, Hanna Pakarinen, Sasu Moilanen, Pete Parkkonen ja Jenny Pitkänen. Itse Kätyrit puhuvat erikoista kieltä, jossa sekoittuvat espanja, saksa, ranskaa ja heidän oma mielikuvituskielensä. 

Mukana on Grun ja Kätyreiden lisäksi hupaisia muitakin hahmoja, kuten Disco Donna, jonka vyöketju muuttuu vaaralliseksi diskopalloaseeksi. Ruotsalainen rullaluistelumestari Svedunaattori taas käyttää hyväksi luistinpiikkejä ja vaarallisia kierrepotkuja.

Animaatiojälki on toteutettu upeasti, ja elokuvasta voi koko ajan bongata pieniä jännittäviä yksityiskohtia. Kätyrit: Grun tarina on nautinnollista viihdettä koko perheelle. Elokuva on nyt lisätty Viaplayn valikoimaan.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!