Nyt Viaplayssa: Equalizer 3 tarjoaa huippuannoksen viihdettä näyttävän toiminnan ystäville

Equalizer-elokuvasarjan kolmannessa osassa Denzel Washingtonin esittämä toimintasankari seikkailee Etelä-Italiassa.

03.05.2024
Mainos

Equalizer 3 on jatkoa suosituille rikoselokuville, joiden pohjana on legendaarinen 1980-luvun televisiosarja. Denzel Washingtonin esittämä Robert McCall on entinen Yhdysvaltain armeijan tiedustelujärjestön huippuagentti. McCall on jättänyt tiedustelutehtävät ja kadonnut alalta, mutta hän käyttää taitojaan pistääkseen puntit tasan kunniallisten kansalaisten ja heitä uhkaavien rikollisten välillä. Siitä hän on saanut nimen ”Equalizer”.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Elokuvasarjan päätösosaksi ilmoitettu Equalizer 3 on Washingtonin ja ohjaaja Antoine Fuquan viides yhteinen elokuva. Yhteistyö alkoi vuoden 2001 Training Daylla, ja siihen kuuluu myös Equalizer 3:n edelliset osat. Fugua ja Washington tekivät yhdessä myös vuoden 2016 lännenelokuvan The Magnificent Seven. 

Equalizer 3 on täysin itsenäinen tarina, mutta se sisältää muutamia kytköksiä McCallin menneisyyteen. Niistä kiehtovin on Dakota Fanningin esittämä agentti Collins, jonka McCall vetää mukaansa rikostapaukseen. Elokuvassa esitellään myös kakkososasta tuttu hahmo, joka luo pohjaa näyttävälle toimintafinaalille. Washingtonin ja Fanningin ohella elokuvassa näyttelevät Eugenio Mastrandrea, David Denman, Gaia Scodellaro ja Remo Girone. 

Etelä-Italiaan sijoittuvan elokuvan alussa McCall päätyy toipumaan koettelemuksistaan pieneen ja idylliseen rantakaupunkiin. Hän viihtyy kaupungissa ja luo tuttavuuksia paikallisten asukkaiden kanssa. Kovin pitkään loikoilua ei kuitenkaan kestä, sillä hän joutuu keskelle vaarallisen rikollisjengin toimia. Seuraa väistämätön yhteenotto, jonka jälkeen McCall päätyy itsekin tappolistalle. Siihen on vain yksi ratkaisu: koko rikollisjoukkio on hoidettava pois päiviltä. Seuraa määrätietoinen ajojahti, jossa voi nähdä paitsi toimintaelokuvan myös kauhuelokuvan aineksia. Kaikessa näkyy Fuquan vetävä ohjaustyyli, jossa intensiivinen toiminta koostuu tehokkaista leikkauksista, näyttävästä kuvauksesta ja vetävästä ääniraidasta. Näyttävän toimintaelokuvan ystäville Equalizer 3 tarjoaa taatusti viihdyttävän kaksituntisen. Elokuva on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!