Viaplayn valikoimaan kuuluva Pysäyttäkää Nyqvist on kotimainen sarja, jossa yhdistellään satiiria ja agenttitoimintaa ällistyttävän hupaisalla tavalla.
Sarjan alussa Venäjän hybridihyökkäys on käynnissä, Suomi ja Nato solmivat salaisen asiakirjan ja Itämerestä löytyy tunnistamaton sukellusvene. Tilannetta purkamaan perustetaan uusi kulissiosasto, joka on oikeasti kotimaisen agentin mahdollisuus eliminoida jännitteitä. Osaston johtoon tarvitaan helposti ohjailtava marionetti, joten virkaan valitaan ministeriön harjoittelijana ollut nyhverö nimeltä Nyqvist.
Tutustu sarjaan tarkemmin tästä!
Pysäyttäkää Nyqvist on reteä vakoilusarja, jossa pystymetsästä vedetty Nyqvist pelaa niin noloa valtapeliä naapurimaiden diplomaattien kanssa, että häntä luullaan häikäilemättömäksi superagentiksi. Samalla etulinjan toimintasankari, koodinimi Härkönen, on huolissaan omista oikeuksistaan valtion työntekijänä. Komediaa riittää myös valtion häikäilemättömien virkamiesten inhorealistisessa kuvauksessa, jossa valta kuuluu harvoille ja kenttätyön huoliin reagoidaan haistattelemalla.
Sarja on yllättävä, kevyt ja sopivasti nolojen tilanteiden jatkumo. Näyttelijätkin ovat loistavia.
Antti Tuomas Heikkinen on mainio Aleksis Nyqvist, jolla on tapana epäonnistua kaikessa mihin ryhtyy. Minna Suuronen, Jarkko Pajunen ja Ilkka Koivula esittävät kansliapäälliköitä herkullisesti. Sonja Kuittinen tekee hauskan roolin Nyqvistin puolisona, joka tulee vedetyksi mukaan agenttijuonitteluihin. Marc Gassot vakuuttaa Härkösenä, joka yrittää pysäyttää Venäjän uhan vaikka yksin. Mutta Nyqvistin pysäyttäminen näyttää olevan vielä vaikeampaa.
Vuonna 2022 valmistunut Pysäyttäkää Nyqvist tuntuu hämmästyttävän ajankohtaiselta, eikä uskoisi, että käsikirjoitusta on tehty vuodesta 2015 alkaen. Käsikirjoittajat Teemu Kaskinen ja Heikki Heiskanen ovat onnistuneet pelottavan tarkasti ennustamaan Venäjän käyttämiä hybridisodankäynnin keinoja.
Tutustu sarjaan ja Viaplayn tarjontaan tarkemmin tästä!
”Sarja syntyi kuvitelmana siitä, miten pahasti asiat voivat mennä pieleen, kun organisaatiot alkavat uskoa omiin tarinoihinsa”, Teemu Kaskinen kertoo viime vuoden huhtikuussa ilmestyneessä tiedotteessa.
”Maailmanpolitiikassa se on nyt ikävä kyllä hyvin ajankohtaista”, ulkomaantoimittajanakin työskennellyt Heikki Heiskanen lisää.