Nyt Viaplayssa: Lamborghinin tarina – Kuinka italialainen traktorinvalmistaja suunnitteli kuuluisan urheiluauton

Frank Grillo esittää elämäkertaelokuvassa Ferruccio Lamborghinia, josta tuli legendaarisen autotehtaan keulakuva.

24.11.2023
Mainos

Elämäkertaelokuva Lamborghini: The Man Behind the Legend kertoo tunnetun automerkin perustajan tarinan. Elokuvassa seurataan italialaisen Ferruccio Lamborghinin (1916–1993) uraa ja elämää. Lamborghini tunnettiin ensin maatalouskoneiden rakentajana ja sittemmin legendaarisen urheiluauton suunnittelijana ja valmistajana. 

Robert Morescon ohjaaman elokuvan nimiroolissa nähdään Frank Grillo, joka tunnetaan muun muassa elokuvasta Puhdistuksen yö: Anarkia ja sarjoista Pako ja Billions. Elokuvan alkupuoli sijoittuu 1960-luvulle. Tuolloin keski-ikäinen Lamborghini kohtaa kilpa-ajoissa toisen italialaisen autoalan vaikuttajan Enzo Ferrarin (Gabriel Byrne). Alkujakson jälkeen siirrytään aikaan, jolloin toinen maailmansota on päättynyt. Nuori Lamborghini, jota esittää Romano Reggiani, on palannut sodasta ja työskentelee isänsä maatilalla. Sodassa mekaanikkona palvellut Lamborghini tietää hämmästyttävän paljon konetekniikasta ja ryhtyy rakentamaan traktoreita käyttäen hyväkseen armeijan ylijäämäkalustoa ja hylättyjä saksalaisia panssarivaunuja. Rintamalta tuttu Matteo (Matteo Leoni) osoittautuu tärkeäksi yhteistyökumppaniksi. Työn ohessa Lamborghini tutustuu kauniiseen Cleliaan (Hannah van der Westhuysen) ja rakastuu. Edessä on kuitenkin myös pettymyksiä ja surua.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Elokuvan keskivaiheilla Grillo palaa Lamborghinin rooliin. Kuvaan astuu mukaan Mira Sorvinon esittämä Annita, josta tulee Lamborghinin toinen vaimo. 

Elokuvan keskeisenä juonikuviona toimii Lamborghinin ja Ferrarin välinen kilvoittelu. Lamborghini kokee tulleensa loukatuksi Ferrarin taholta, ja haluaa näyttää hänelle kykynsä. Lamborghinin tarinassa voikin nähdä yhteyksiä toiseen autoilun maailmaan sijoittuvaan kertovaan elokuvaan Le Mans 66, joka kertoi Fordin ja Ferrarin välisestä vastakkainasettelusta.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!