The Black Phone tarjoaa annoksen modernia kauhua ilman turhia äkkisäikytyksiä. Siinä keskitytään tunnelman luomiseen ja omaperäisen kieroutuneisiin henkilöhahmoihin.
Elokuva sijoittuu vuoden 1978 Denveriin. Sarjamurhaaja, jota kutsutaan nimellä The Grabber, vainoaa esikaupunkialueen lapsia. Finney Blake on koulukiusattu poika, jota hänen hyvä ystävänsä Robin suojelee. Finneyllä on pikkusisko Gwen, ja he asuvat alkoholisoituneen isänsä Terrencen kanssa. Perheen äiti on tehnyt itsemurhan nähtyään pelottavia unia, jotka saivat hänet pois tolaltaan.
Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!
Gwen on perinyt äitinsä kyvyn nähdä poikkeuksellisen voimakkaita unia. Hänen pelottavassa näyssään Grabber sieppaa Brucen, jonka Finney tuntee baseball-joukkueesta. Kouluun tulee kaksi poliisia, jotka arvelevat Gwenin tietävän jotain Grabberista. Kun Terrence kuulee asiasta, hän hakkaa Gweniä vyöllä. Pian sen jälkeen Grabber sieppaa Robinin.
Finney herää äänieristetyssä kellarissa, jonka yhdellä seinällä on musta puhelin, joka alkaa välillä soida. Hän vastaa puhelimeen ja kuulee Brucen äänen.
Elokuva etenee jännittävästi ja pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti. Ohjaaja Scott Derrickson tunnetaan myös kauhuelokuvasta Sinister, ja The Black Phonessa on hyvin paljon samankaltaista otetta. Elokuvia yhdistää myös, että Ethan Hawke on isossa roolissa molemmissa, vaikka hän esittääkin täysin erilaisi hahmoja. Hawke tekee erinomaisen roolityön Grabberin roolissa. Elokuvan kiehtovin hahmo on kuitenkin Gwen, jota Madeleine McGraw esittää vakuuttavasti.
Vaikka The Black Phonen aihe on pelottava ja järkyttäväkin, elokuvassa on myös nostalgista 1970-luvun tunnelmaa ja ajoittain hauskaakin dialogia. Elokuva ei mässäile verellä ja väkivallalla, vaan siinä pidetään yllä jännittävää tunnelmaa hillityin keinoin. Erityisen pelottavimpia hetkiä koetaan harmaassa kellaritilassa, kun Finn yrittää selviytyä Grabberin kynsistä. The Black Phone on varma vaihtoehto katsojalle, joka haluaa viihtyä pelottavan jännityksen parissa.