Onko tämä kaikkien aikojen paras nordic noir -sarja? Wistingin neljäs kausi nyt Viaplayssa

Suositun Wisting-dekkarisarjan neljännellä kaudella ratkotaan kadonneen lapsen tapausta.

28.03.2024
Mainos

Norjalainen Wisting-sarja on saanut uuden tuotantokauden. Neljännellä kaudella palataan Larvikiin, missä Greenwoodin perhe viettää rauhallista kesäiltaa. Idylli on kuitenkin vain näennäistä. Hotellin työntekijä löytyy murhattuna, ja kuusivuotias Clifford Greenwood on kadonnut jäljettömiin.

Perhe saa kidnappaajalta lunnasvaatimuksen ja salaperäisiä viestejä. Kun taustalta paljastuu synkkiä salaisuuksia, poliisin johtava etsivä William Wisting (Sven Nordin) alkaa epäillä, että katoamiseen liittyy henkilökohtainen motiivi. Wistingin ja hänen tiiminsä on ratkaistava tapaus, ennen kuin on liian myöhäistä.

Tutustu sarjaan tarkemmin tästä!

Neljäs tuotantokausi perustuu Wisting-dekkarien tekijän Jørn Lier Horstin alkuperäistarinaan. Näyttelijäkaartiin liittyy brittinäyttelijä Rupert Evans

”Mielestäni uusi kausi on yksi parhaista. Tarinassa on ylimääräinen kerros ja hermoja raastava tunnelma, koska kyse on kadonneesta lapsesta. Se on jokaisen vanhemman pahin painajainen. Lisäksi on ratkaistava murha ja löydettävä tekijä. Katsojat voivat odottaa monia uskomattomia käänteitä, jotka yllättävät loppuun asti”, Evans kertoo. 

Wisting on Viaplayn suosituimpia sarjoja, ja se on saanut kriitikoilta erinomaiset arviot. Arvostettu brittilehti The Guardian on kehunut sitä kaikkien aikojen parhaaksi nordic noir -sarjaksi. 

Sven Nordin on saanut paljon kiitosta tulkinnastaan William Wistinginä. Hän uskoo, että katsojat tunnistavat hahmot ja ympäristön sekä kirjoista että aiemmilta kausilta. 

”Olen valmis lähtemään taas liikkeelle ja pääsemään William Wistingin ihon alle. Meillä on edessämme jännittäviä kausia, joissa on kaikki ainekset, joita Wisting tarvitsee pitääkseen katsojat tyytyväisinä”, Nordin sanoo. 

Nordinin mielestä Wistingissä on elementtejä, joita hyvässä rikossarjassa pitääkin olla. 

”Pohjalla on rikosmysteeri, joka on ratkaistava, yllättäviä juonenkäänteitä matkan varrella, mutta myös inhimillisyyden ja tunteiden ulottuvuus hahmojen välillä. Tämä on mielestäni ainutlaatuista Wistingille. Kyse ei ole vain pahisten kiinni saamisesta, vaan myös tutkinnan ulkopuolisesta elämästä, mikä ei aina helpota rikoksen ratkaisemisessa”, Nordin lisää.

Wistingin neljäs kausi alkoi Viaplayssa 24. maaliskuuta. Neliosaisen kauden uudet jaksot lisätään sunnuntaisin.

Katso sarjan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!