Sympaattisesta brittielokuvasta kasvaa kiehtova matka – Harold Fryn toiveikas taival nyt Viaplayssa

Jim Broadbent tekee erinomaisen roolituorituksen elokuvassa, josta voi löytää monenlaisia kiinnostavia tasoja.

29.03.2024
Mainos

Sympaattinen brittielokuva Harold Fryn toiveikas taival perustuu Rachel Joycen vuoden 2012 romaaniin. Oscar-voittaja Jim Broadbent esittää lämminhenkisen elokuvan nimihenkilöä. Harold on eläkeläinen, joka viettää rauhallista elämää vaimonsa Maureenin (Penelope Wilton) kanssa. Sitten Harold saa yllättäen kirjeen entiseltä työtoveriltaan Queenielta (Linda Bassett), joka paljastaa olevansa vakavasti sairas. 

Queenien syöpä on edennyt niin pitkälle, että hänellä ei ole enää paljon aikaa jäljellä. Koska Queeniella ei ole perhettä eikä muita läheisiä, hän on päättänyt ottaa yhteyttä Haroldiin. Harold yrittää kirjoittaa kirjeeseen vastauksen muttei saa sanoja paperille. Raapustettuaan jonkinlaisen vastauksen hän lähtee viemään kirjettä postiin, vaikka Maureen tuntuu suhtautuvan asiaan nyrpeästi.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Harold ei kuitenkaan saa pudotettua kirjettä postilaatikkoon. Sen sijaan hän vaeltaa bensa-asemalle, missä hän kuulee nuorelta naiselta (Nina Singh) elämänviisauden. Naisen täti oli parantunut omasta sairaudestaan pelkän positiivisen ajatuksen avulla. Harold saa siitä idean lähteä satojen kilometrien pituiselle marssille kohti saattokotia, jossa Queenie viettää viimeisiä hetkiään. Matkalla Harold kohtaa monia erikoisia ja opettavaisia tilanteita, jotka muuttavat hänen käsitystään elämästä ja itsestään. 

Jim Broadbent on pääroolissa loistava. Hänestä välittyy upeasti Haroldin sisäinen taistelu ja matkan varrella tapahtuva kehitys. Harold Fryn toiveikas taival on elokuva, josta löytyy monia kerroksia. Katsoja voi tehdä erilaisia tulkintoja, kun Haroldin menneisyys paljastuu vähitellen. 

Harold Fryn toiveikas taival tuo mieleen omaperäisen sekoituksen elokuvista Brianin elämä, Forrest Gump ja The Straight Story. Se tarjoaa katsojalle mainion annoksen huumoria, syvällisiä hetkiä ja yhteiskunnallisia tasoja tasapainoisesti. Elokuvasta kasvaa kiehtova matka, joka saa katsojan pohtimaan elämän merkitystä ja ihmissuhteiden voimaa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!