After the sunset – keikka bahamalla

7.1.2005 00:00
  MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

  Keikka Bahamalla on kevyen kevyt veijarikomedia, jossa kauniit ihmiset naruttavat toisiaan paratiisisaaren maisemissa. Pierce Brosnanin esittämä jalokivivaras Max Burdett vetäytyy voittamattomana kentältä apulaisensa ja lemmittynsä Lola Cirillon (Salma Hayek) kanssa. He asettuvat viettämään mukavia eläkepäiviä aurinkorannan bungalowiin, mutta perään ryntää Maxin keikoillaan monesti nolaama FBI-agentti Stanley P. Lloyd (Woody Harrelson), joka tekee omia johtopäätelmiä, kun lähistölle ankkuroi loistoristeilijä, jolla esitellään kuuluisaa timanttia.

  Stanley on vakuuttunut siitä, että Maxin puheet eläkkeelle jäämisestä ovat puppua ja ryhtyy vahtimaan tätä kuin haukka estääkseen jälleen uuden jalokiviryöstön. Hän puhuu avukseen paikallisen poliisikaunottaren Sophien (Naomie Harris), jolla on suuri näytön tarve. Hän kun on joutunut silmätikuksi haluatessaan kiinni paikallisen rikollispomon Henri Moorén (Don Cheadle), joka on maksanut itsensä silmäätekevien suosioon.

  Kun Henri vielä haluaa Maxin hoitavan timanttikeikan hänen maksuunsa, voi juonitteluiden ja vastajuonitteluiden kissa ja hiiri -leikki alkaa. Soppaa hämmentää niin machomiesten ylpeys kuin lempi. Paratiisipesää rakentava Lola ei katso hyvällä silmällä, kun hänen ylelliseen mutta yksitoikkoiseen luksuselämään kyllästyneen rosvomiehensä Maxin veri alkaa vetää saaliin perään.

  Keikka Bahamalla jää kauas klassisista veijarikomedioista, mutta pysyy pinnalla ulkoisilla avuillaan kuten Brosnanin rintakarvaisen charmin, Hayekin runsaasti esiteltyjen kurvien, Harrelsonin rennon hauskan roolisuorituksen sekä Bahaman ökyhotellien loiston ja paikallisten luonnonmaisemien kannattelemina.

  Lisää luettavaa