Uusi Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuva saapuu loppuvuodesta 2013

Kunhan saapuminen Suomeen saadaan varmistettua, niin päivämäärä voidaan merkata kalentereihin. Cowabunga!

Hollywoodin jatkuvat uusintafilmatisoinnit ja rebootit vanhoille sarjakuvasankareille/animaatiosarjoille/elokuvasarjoille herättävät useammassakin vihaisia ajatuksia. Vanhojen tuttujen jatkuvassa takaisintuonnissa ei välttämättä kovinkaan monta vuotta ehdi välissä kulua. Tuoreena esimerkkinä Amazing Spider-Man aloittaa sarjan uudestaan viisi vuotta edellisen näkemyksen päättymisestä.

Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat on nähty 1980-luvulta lähtien kahtena animaatiosarjana, näyteltynä tv-sarjana, näyteltynä elokuvatrilogiana sekä animaatioelokuvana. Vuoden 2013 joulukuussa saadaan nähdä taas tuore näkemys, kun kilpparit tuodaan valkokankaille uudessa elokuvassa, joka yhdistelee CGI:tä näyttelemisen kanssa. Katso verrokiksi vuoden 1990 näytellyn elokuvan trailerin.

YouTube video

Olihan se aika siistiä menoa edelleen, myönnettäköön. Mutta kenellepä ei kelpaisi uusi näkemys hahmoista – varsinkin sellainen, johon ei kuulu vaivaannuttavan kömpelöitä turtles-asuja? Tuoreella CGI:llä kilpparit saataneen todennäköisesti hiottua sujuviksi näyttelemään ihmisnäyttelijöiden rinnalle. Apinoiden planeetan synty -elokuvasta ei olisi pahitteeksi ottaa mallia.

Tuoreesta elokuvasta on huhuiltu jo vuodesta 2009. Tuotantopuolelta löytyy Michael Bayn Platinum Dunes -yhtiö, ja ohjaajaksi on kaavailtu Titaanien Raivon ohjannutta Jonathan Liebesmania. Mission: Impossible – Ghost Protocolin käsikirjoittaneet Josh Appelbaum ja André Nemec vastaavat kuuleman mukaan käsikirjoituksesta.

Tuotantoyhtiö Paramount on varmistanut ilmestymispäiväksi 25. joulukuuta 2013. Mahdollista Suomen ensi-illan varmistusta saadaan todennäköisesti vielä odotella, jos elokuva tännekin saapuu.

Turtlesien uudelleenlämmittelyä tapahtuu myöskin animoituna tv-sarjana, jonka esityksen on määrä alkaa tänä vuonna Nickelodeonilla. Leonardon äänenä kuullaan American Pie -elokuvista tuttu Jason Biggs, Raphaelina Taru sormusten herrasta -elokuvien Samwais-hobitti Sean Astin. Ensimmäisen maistiaisen sarjasta on määrä tulla tämän kuun lopulla.

Lähteet: Deadline, IGN, IMDB