Some-raivo riitti: Bond-tunnarin laulaja poistui Twitteristä Oscar-mokan takia

Parhaan laulun Oscar-palkinnon Lady Gagan nenän edestä vienyt Sam Smith on pistänyt Twitter-tilinsä tauolle ikävän Oscar-mokansa takia.

Smith joutui pahan some-vyörytyksen alle kiitospuheestaan, jossa laulaja ilmoitti olevansa luultavasti ensimmäinen avoimesti homoseksuaali Oscar-palkinnon voittaja. Smith viittasi puheessaan artikkeliin, jossa näyttelijä Sir Ian McKellen sanoo, ettei yksikään avoimesti homoseksuaali ole pystiä saanut.

Laulaja ei kuitenkaan ilmeisesti lukenut artikkelia kovin tarkasti, sillä McKellen puhui ainoastaan parhaan miespääosan Oscar-palkinnosta; tunnetusti homoseksuaaleja Oscar-voittajiahan ovat muun muassa Elton John, Stephen Sondheim ja Dustin Lance Black.

Lance Black liittyikin nopeasti some-palautteen antajiin kirjoittamalla Smithille: ”Jos sinulla ei ole mitään hajua, kuka olen, saattaisi olla aika lopettaa puolisolleni tekstaaminen.” Milk-elokuvasta parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin saanut Lance Black on kihloissa uimahyppääjä Tom Daleyn kanssa.

Smith vastasi kohuun kirjoittamalla: ”Toinen avoimesti homo mies, joka on voittanut Oscarin, tai kolmas, tai neljäs, tai sadas, se ei ollut pointtini. Pointtini oli tuoda huomiota LGBT-yhteisölle, jota kovasti rakastan.”

Smith sai Oscar-palkinnon 007 Spectre -elokuvan tunnarista Writing’s on the Wallista.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut