DreamWorks osti oikeudet 90-luvun karseimpaan leluun – leffa tulossa!

15.4.2013 10:36

Muistatko trolli-nuket, nuo pystytukkaiset, lyttynaamaiset muovi-irviöt?

DreamWorks on ostanut oikeudet tanskalaisen Dam Thingsin menestysleluun ja kaavailee peikoista elokuvaa.

Tanskalainen Thomas Dam veisti puusta muutaman peikon joululahjaksi tyttärelleen vuonna 1959. Kulmakunnan lapset kadehtivat Lila-tytön uusia leluja niin, että Dam sai peikkojen vuolemisesta pian kokopäivätyön ja perusti pienen Troll-tehtaan. Tehtaan muoviset trollit olivatkin yksi 60-luvun leluhiteistä, ja 90-luvulla figuurit tekivät vielä uuden tulemisen.

trollit

DreamWorks on napannut Shawn Dennisin, amerikkalaisen lelumarkkinoinnin kovan luun, kehittämään tuotteesta elokuvaa ja tv-sarjaa. Dennis kehuu Trolleja pitkäikäiseksi ja maailmanlaajuisesti rakastetuksi brändiksi. Rouva maalailee Trollien tarjoavan tilaisuuden yhdistää hauskuutta ja merkityksellisyyttä, joka kestää myös aikaa.

Trolls-työnimellä kulkevan animaatioelokuvan on tarkoitus valmistua vuonna 2015. Ohjaajaksi on kiinnitetty Anand Tucker (Hilary ja Jackie – rakkaudesta musiikkiin) ja ääninäyttelijöiksi on jo poimittu muun muassa Chloë Grace Morez (500 Days of Summer, Hugo) ja Jason Schwartzman (Moonrise Kingdom, I Heart Huckabees).

Elokuvan tarinan on tarkoitus pohjata kirjailija Terry Pratchettin tuotantoon. Käsikirjoitustiimissä ahertavat Maya Forbes, Melanie Wilson LaBracio, Adam Wilson ja Wallace Wolodarsky.

Eläköön kuvat! –animaatioblogista voi lukea trollien seikkailuista kuvaruudussa ennen DreamWorksin puuhia.

Kuva elokuvasta Toy Story – Leluelämää (1995).

(Episodi/HM)

Lisää luettavaa