”En ikinä ymmärrä miksi minulle tarjotaan rooleja” – uuden uran luonut näyttelijä ei näe itseään pääosissa

Coenin veljesten uuden Hail, Caesar! -elokuvan pääosassa nähtävä Josh Brolin on puhunut Guardianille urastaan, sen arvaamattomuudesta ja rooleihin paneutumisesta.

Huolellisesti rooleihinsa valmistautuva näyttelijä uskoo menestyksen tulleen odottamatta, mutta kovan työn kautta.

”Osaan käsikirjoituksen jokaisen sanan, jotta minulla on jonkinlainen syvä yhteys siihen, sen sijaan, että sanoisin, ’Mikäs se seuraava kohtaus onkaan, olen ollut trailerissani juomassa samppanjaa?'”, Brolin selittää.

Brolin ei näe itseään perinteisenä pääosamiehenä, mutta ymmärtää Joel ja Ethan Coenin vaikutuksen uraansa.

”Olen poikkeus, tiedän sen. Olin pitkään ammatillisesti piilossa – se ei ollut huono juttu, olin onnellinen, ansaitsin elantoni – mutta nyt olen se tyyppi, jolle kaikki muuttui myöhemmin elämässään. Vähän kuin Melissa Leo. Tein töitä, en muuttanut mitään, tein vain elokuvan, jonka ihmiset näkivät. Siinä ero.”

”En ikinä ymmärrä, miksi minulle tarjotaan rooleja. Oli se sitten Oliver Stone tai Gus Van Sant. En ole tyypillinen, komea tyyppi. Olen tanakka ja isoluinen ja he ajattelivat, että tässä on tyyppi, jota olemme odottaneet. Kuka minä olin? He eivät välittäneet siitä, millaisen rahallisen arvon toisin mukanani, vaan siitä, että olin oikea mies rooliin. Se oli siistiä”, Brolin kertoo.

Coenien Menetetty maa käänsi Brolinin uralla uuden sivun sen voitettua muun muassa neljä Oscar-palkintoa.

”Pointti on tässä: Työskentele Joelin ja Ethanin kanssa, niin teet elokuvia, joita katsoessa voit olla ylpeä”, näyttelijä tiivistää.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut