Muistatko Xena-näyttelijä Lucy Lawlessin? Tältä 56 täyttänyt tähti näyttää nyt

Viime aikojen työt olleet dokumenttielokuvan parissa.

30.3.2024 05:30

Näyttelijä Lucy Lawless muistetaan ainakin kahdesta asiasta – tv-sarjoista Xena ja Taisteluplaneetta Galactica. Lawless täytti eilen 29. maaliskuuta 56 vuotta.

Lawlessin maine Suomessa syntyi Xena-sarjasta, joka oli Hercules -tv-sarjan spin-off. Xena kuitenkin laittoi paremmaksi, ja siitä tuli Herculesta suositumpi tuotanto.

Näyttelijän roolina sarjassa oli vahva soturiprinsessa, jolla oli taisteluparinaan Gabrielle (Renee O’Connor). Suomessa sarjaa näytettiin vuosina 1997-2004, ja sitä on nähty sittemminkin uusintana.

Renee O’Connor ja Lucy Lawless sarjassa Xena.

Scifistä nauttivat tuntevat Lawlessin myös upeasta tieteissarjasta Taisteluplaneetta Galactica. Hänen roolinsa  sarjassa oli toimittaja, joka ei päästänyt haastateltaviaan vähällä.

Lawlessilla on riittänyt vuosien varrella näyttelijätöitä, esimerkiksi Alexa ratkaisee tv-sarjassa, jossa hänellä on päärooli, mutta juuri nyt hänellä ei ole listattuna tulevia muita näyttelijäprojekteja IMDb:ssä. Alexa ratkaisee on kestänyt kolme kautta, ja IMDb:n mukaan neljäs kausi olisi tulossa. Lisäksi hän ääninäytteli elokuvassa Minions: The Rise of Gru vuonna 2022.

Alexa ratkaisee sarjan kolmas kausi.

Näyttelemisen sijaan Lawless on ollut viime aikoina kiireinen dokumenttielokuvan ohjaamisen parissa. Never Look Away näytetään Sundancen elokuvajuhlilla, ja dokkarin esitysoikeudet on myyty Pohjois-Amerikkaan ja Britanniaan. Se tullaan näkemään myös teattereissa.

Dokkari nostaa valokeilaan CNN:n edesmenneen, huimapäisen kameramiehen Margaret Mothin, joka riskeerasi kaiken saadakseen katsojan konfliktialueelle. Kun kohtalokas loukkaantuminen tuli hänen vaaran- ja adrenaliininhimonsa tielle, hänen oli tehtävä päätös uransa ja selviytymisensä suhteen.

Taisteluplaneetta Galactica.

Alla muutamia triviatietoja Lucy Lawlessista

Peter Jackson pyysi häntä koe-esiintymään Galadrielin rooliin. Lawless kuitenkin joutui jättämään koe-esiintymisen väliin raskauden vuoksi.

Lawlessin ruutuaikaa jouduttiin leikkaaman Xenan kaudella kaksi, ja kausi keskittyi tarkoitettua enemmän muihin hahmoihin. Tämä johtui hänen loukkaantumisestaan, kun hän putosi hevosen päältä harjoitellessaan The Tonight Show with Jay Leno -ohjelman jaksoa varten.

Hänelle tarjottiin Ellen Tigh’n roolia Battlestar Galacticassa, mutta kieltäytyi siitä. Roolin otti vastaan Kate Vernon, ja käsikirjoittajat kehittivät Lawlessille D’anna Biersin roolin.

Xena-sarjan Renée O’Connor on yksi niistä harvoista ihmisistä, josta on tullut hänen todellinen ystävänsä nuoruusvuosien jälkeen.

Alla julkaisuja Lawlessista sekä sarjan Alexa ratkaisee traileri.

Lue myös: Muistatko 007-elokuvan kaunottaren Eva Greenin? Tältä ujoudesta kärsinyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

AOP

AOP

AOP

Lähde: Wikipedia, IMDb, Deadline

Lisää luettavaa