Muistatko vielä Buffy-sarjan kaunottaren Charisma Carpenterin, 53? Tältä hän näyttää nyt

Olisi voinut olla itse Buffy.

18.3.2024 05:30

Näyttelijä Charisma Carpenter oli yksi suositun Buffy – vampyyrintappaja -sarjan tähdistä. Sen päätähtenä nähtiin Sarah Michelle Gellar, ja mukana olivat myös Alyson Hannigan ja David Boreanaz. Carpenter näytteli Cordelia Chasen roolin.

Startti Carpenterin näyttelijäuralle alkoi vuonna 1992, kun hän pääsi mainoksiin. Sen jälkeen koitti sarjojen aika, ja hän näytteli myös teatterissa. Hän yritti saada Buffy-sarjan pääroolin, mutta sen sai Gellar.

Vuonna 1997 käynnistyneen sarjan loi supersankarielokuvien ohjaajanakin tunnettu Joss Whedon. Sarja perustuu vuoden 1992 elokuvaan, jonka on kirjoittanut Whedon, vaikkakaan elokuvan tapahtumia ei pidetä kaanonina.

Whedonia on myöhemmin syytetty epäasiallisesta käytöksestä  Buffyn kuvauksissa ja muissakin tuotannoissa. Carpenter kutsui Whedonina vuonna 2022 ”tyranniksi” ja ”narsistiseksi pomoksi”.

Carpenter oli mukana Buffyn jälkeen vielä spin off -sarjassa Angel. Näyttelijä nähtiin myös Baywatch, Siskoni on noita ja Veronica Mars -sarjoissa.

Merkittävää elokuvauraa Carpenterille ei ole auennut, vaikkakin hänet nähtiin vuoden 2010 -elokuvassa The Expendables sekä myös sen jatko-osassa. Viimeisin rooli häneltä on vuoden 2022 tv-sarjassa Going Home.

Carpenterilta on tulossa lyhytelokuva Hold You So Tight. Sen tarinassa mielenterveyden romahtamisen partaalla oleva nainen tapaa hotellihuoneessa kaksi miestä, joiden yritys lupaa ”henkilön vapautuvan maailman taakoista”. Hoidossa käytetään robottia, jota halataan.

Alla listattuna triviatietoja Charisma Carpenterista

Carpenterin karismaa tarkoittava etunimi on peräisin Avonin hajuvedestä. Hän alkoi käyttää Charisma-nimeään vasta 13-vuotiaana.

Hän kirjoittaa runoja.

Delilahin rooli elokuvassa Kauhun oppitunnit (1998) oli kirjoitettu nimenomaan Carpenterille, mutta hän kieltäytyi siitä, koska se muistutti liikaa hänen Buffy-hahmoaan Cordeliaa. Rooli meni Jordana Brewsterille. Alla kuvia Carpenterista.

Lue myös: Muistatko Sienna Guilloryn Resident Evil -elokuvista? Tältä 49 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

AOP

AOP

Lähde: Wikipedia, IMDb, EW

Lisää luettavaa