Muistatko Sienna Guilloryn Resident Evil -elokuvista? Tältä 49 täyttänyt tähti näyttää nyt

Ollut ahkerana Resident Evil -elokuvien jälkeenkin.

16.3.2024 05:30

Entinen malli ja englantilainen näyttelijä Sienna Guillory täyttää tänään 49 vuotta. Hänet muistetaan erityisesti Resident Evil -elokuvista, ja hän on tunnettu myös muun muassa Eragon (2006) ja Rakkautta vain (2003) -leffoista.

Resident Evileissä hän näytteli hahmoa nimeltään Jill Valentine, ja hän on piirtynyt monien elokuvasarjasta tykänneiden muistiin. Kauhuelokuvasarjan päätähti oli tunnetusti Milla Jovovich.

Guilloryn ura on jatkunut mukavasti Resident Evileiden jälkeenkin. Hän on tehnyt tasaiseen ja ahkeraankin tahtiin elokuvia, ja myös televisiosarjoja.

Resident Evil: Apocalypse (2004).

Guillory on sanonut, että hänestä tuli näyttelijä, koska hän halusi tietää, millaista on olla joku muu ihminen. Hän lisäsi, ”koska mahdollisesti en pidä itsestäni”.

Erikoista kyllä, hän on myös sanonut vihaavansa näyttelemistä, mutta päätyi alalle puolivahingossa, sillä hänelle tarjottiin 8000 puntaa roolista. Tiettävästi Guillory inspiroitui uudelleen näyttelemisestä nähtyään Helen Mirrenin näytelmässä.

Guilloryn debyytti oli vuoden 1993 tv-elokuvassa Kultainen ratsupiiska (Riders), joka perustuu Jilly Cooperin samannimiseen romaaniin. Roolittajat tarvitsivat nuoren näyttelijättären, joka osasi ratsastaa hevosella. Leffa toi hänelle toisen pienen roolin minisarjassa The Buccaneers, jossa näytteli Mira Sorvino.

Sienna sarjassa Silo.

Guillory nähtiin viime vuonna scifisarjassa Silo, jossa hän näytteli ensimmäisellä kaudella kahdessa jaksossa. Sarjan päätähtenä näyttelee Dyynin Rebecca Ferguson. Guillorya pääsi näkemään samana vuonna haielokuvassa The Meg 2: The Trench.

Tuleva elokuva on puolestaan trilleri Heavyweight, jossa näyttelee Guilloryn lisäksi Jason Isaacs ja Taisteluplaneetta Galacticasta tuttu hävittäjäpilotti Jamie Bamber. Elokuva kertoo nyrkkeilyvalmentajasta, joka valmistelee altavastaajaa uran kannalta ratkaisevaan mestaruusotteluun.

Sienna Guillory jakaa elämästään kuvia Instagramissa. Voit katsella hänen jakamiaan julkaisuja alta.

Lue myös: Jimmy Kimmel pilkkasi Robert Downey Jr:ää 20 vuoden takaisista asioista – ”Kimmel on aina ollut syvältä” – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia