Uuden scifi-sarjan ruotsitar Rebecca Ferguson täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Näyttelee nykyisin Hollywoodin huipputuotannoissa.

19.10.2023 05:30

Ruotsista kotoisin oleva Hollywood-näyttelijä Rebecca Ferguson täyttää tänään 40 vuotta. Hän on herättänyt viime aikoina huomiota erityisesti Apple TV Plussan scifi-sarjalla Silo.

Hollywoodin elokuvameriittejä hänellä on jo aimo lista. Tähti on nähty muun muassa leffoissa Mission: Impossible – Rogue Nation (2015), The Greatest Showman (2017), Life (2017), Mission: Impossible – Fallout (2018), Doctor Sleep (2019), Men in Black: International (2019), Dyyni (2021) sekä Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023).

Ferguson kävi englanninkielisen koulun Ruotsissa, ja hän kasvoi kaksikielisenä, puhuen ruotsia ja englantia. Hänen äitinsä Rosemary Ferguson on englantilainen.

Ferguson aloitti mallin työt jo kolmetoistavuotiaana. Hän työskenteli mallina sekä lehdissä että televisiomainoksissa.

Näyttelijänä tunnetuksi Ferguson tuli, kun hän esitti hyvin toimeentulevan perheen tyttöä Annaa ruotsalaisessa saippuaoopperassa Nya tider (1999-2000). Myöhemmin hän näytteli Chrissy Erikssonia ruotsalais-amerikkalaisessa saippuasarjassa Ocean Ave (2002).

Rebecca Ferguson sarjassa Nya Tider.

Vuonna 2004 hän teki elokuvadebyyttinsä Mikael Håfströmin kauhuelokuvassa Drowning Ghost (Strandvaskaren). Sen jälkeen hänen näyttelijäuransa hiljeni noin viideksi-kuudeksi vuodeksi.

Hiljaiselo loppui muutaman lyhytelokuvan myötä, ja kun ruotsalainen ohjaaja Richard Hobert bongasi hänet Simrishamnin kaupungin markkinoilla vuonna 2011, mikä johti Fergusonin näyttelemiseen hänen elokuvassaan A One-way Trip to Antibes (2011). Pesti toi Fergusonille Tukholman kansainvälisillä elokuvajuhlilla Rising Star -ehdokkuuden, ja vuonna 2013 hän jatkoi näyttelemistä elokuvassa Vi.

Mission: Impossible – Rogue Nation (2015).

Samoihin aikoihin Ferguson pääsi näyttelemään Elizabeth Woodvillea kymmenosaisessa BBC:n historiallisessa televisiodraamassa Valkoinen kuningatar (2013). Sarjan näki myös Tom Cruise, joka vaikuttui sen verran, että hän halusi Fergusonin mukaan elokuvaan Mission: Impossible – Rogue Nation (2015).

Valkoinen kuningatar sai kriitikoilta kiitosta, ja rooli toi Fergusonille Golden Globe -ehdokkuuden parhaan naispääosan näyttelijänä. Hollywoodin portit aukesivat viimeistään Mission Impossible -roolin jälkeen.

Valkoinen kuningatar (2013).

Ferguson toisti roolinsa Mission: Impossible -elokuvissa Mission: Impossible – Fallout (2018) sekä Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023). Tulevista projekteista odotetuimpia lienevät Dyynin jatko-osa Dyyni: Osa kaksi, Silon seuraava kausi ja Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two.

Silo.

Silo sai varsin hyvän vastaanoton, ja sen IMDb-arvosana on 8,1. Sarja kertoo mystisestä siilosta, jossa asuu yhteiskunta ihmisiä. Kukaan ei vaikuta tietävän, miten he ovat sinne päätyneet, ja kaikki ulos haluavat kuolevat ulkoilmassa. Sarjassa näyttelee Fergusonin lisäksi muun muassa Tim Robbins.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Rebecca Fergusonista

Suoritti omat stunttinsa elokuvassa Mission: Impossible – Rogue Nation (2015). Hän kävi läpi vaativan kunto- ja stunttiharjoittelun, joka koostui kuuden viikon harjoitusohjelmasta, joka vei Fergusonilta aikaa kuusi tuntia päivässä. Harjoitteluun kuului pilatesta, taistelukoreografioita ja stunttitreenejä.

On tanssinut hyvin varhaisesta iästä lähtien ainakin balettia, steppiä, jazztanssia, street funkia ja argentiinalaista tangoa.

Häntä inspiroivia näyttelijättäriä ovat Cate Blanchett, Helena Bonham Carter ja Maggie Smith.

Rebecca Ferguson on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Kokkausta rakastava Felicity Jones täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa