Muistatko Terminator 3 -leffan Kristanna Lokenin? Tältä 44 vuotta täyttänyt kaunotar näyttää nyt

Sortui Uwe Bollin tuotantoihin Terminator 3 -elokuvan jälkeen.

12.10.2023 05:30

Mallinakin työskennellyt näyttelijä Kristanna Loken täytti 8. lokakuuta 44 vuotta. Hänet muistetaan erityisesti tappajaterminaattorin roolistaan elokuvassa Terminator 3: Koneiden kapina (2003).

Loken näytteli elokuvassa aika vakuuttavaan tapaan tulevaisuudesta saapunutta T-X-tuhoajaa, jonka tehtävänä oli päättää Kate Brewsterin päivät menneisyydessä. Brewsterin turvana oli T-X:n harmiksi Arnold Schwarzeneggerin näyttelemä T-101.

Kristanna Loken ja Arnold Schwarzenegger.

Ennen Terminator-roolia Loken näytteli saippuaoopperoissa, muissa tv-sarjoissa sekä lastenohjelmissa. Lokenin ura ei lähtenyt Terminator 3 -roolin jälkeen nousuun. Sen sijaan hän on näytellyt pienen budjetin tuotannoissa, jotka eivät ole saaneet juurikaan arvostusta osakseen. Sarja L-koodi lienee hänen huippuhetkiään, ja hän näytteli sarjassa 10 jaksossa.

Yahoo! Movies arveli, että yksi syy Lokenin epäonnistumiseen tähtiuran luomisessa voi olla se, että hän teki Terminator 3 -elokuvan jälkeen kahden leffan sopimuksen huonoista elokuvistaan tunnetun Uwe Bollin kanssa.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007).

Loken näytteli Bollin megaflopeissa In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (2007) ja Bloodrayne (2005). Jollain konstilla Boll sai näihinkin elokuviin liudan tunnettuja tähtiä, joihin lukeutuivat muun muassa Ben Kingsley, Michael Madsen, Michelle Rodriguez, Ray Liotta, Ron Perlman, John Rhys-Davies ja Jason Statham.

Terminator 3 -rooli oli silti loppupeleissä Lokenille kannattava. Hän on muuntanut Terminator-pestinsä toimeentuloksi, joka syntyy ainakin erilaisista Terminator-tapahtumista, joihin hän osallistuu.

Lisäksi Loken näyttelee edelleen, ja häneltä on tulossa IMDb:n mukaan neljä elokuvaa. Yksi niistä on Darkness of Man, jossa näyttelee myös Jean-Claude van Damme. Damme on leffassa Interpolin agentti, joka suojelee poikaa ja hänen isoisäänsä armottomien jengiläisten joukolta.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Kristanna Lokenista

Valittiin Terminator 3 -elokuvan rooliin 10 000 hakijan joukosta.

Kävi miimikkokurssin valmistautuakseen rooliinsa elokuvassa Terminator 3. Koska hänen T-X-hahmollaan on niin vähän repliikkejä, Lokenin oli opittava kommunikoimaan ilmeiden ja kehon eleiden avulla. Hän kasvatti roolia varten myös vajaat seitsemän kiloa lihasta.

Loken osaa taistelulaji Krav Magaa. Hänellä on siinä musta vyö.

Joutui lukituksi ulos kodistaan, jolloin hän löi nyrkillä läpi ikkunasta. Hänelle jäi siitä arpi.

Robert Patrick näytteli terminaattoria elokuvassa Terminator 2 – Tuomion päivä (1991). Hän ja Loken näyttelivät myöhemmin yhdessä elokuvassa S.W.A.T.: Firefight (2011).

Kristanna Loken on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Aliens-roolistaan yllättynyt Sigourney Weaver täytti 74 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Yahoo!

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia