Muistatko vielä näyttelijäkaunotar Elisabeth Shuen? Tältä 60 vuotta täyttänyt tähti näyttää nyt

Valmistui pitkän tauon jälkeen Harvardin huippuyliopistosta.

10.10.2023 05:30

6. lokakuuta 60 vuotta täyttänyt Hollywood-tähti Elisabeth Shue muistetaan monista hyvistä elokuvista. Näistä voisi mainita ainakin leffan Leaving Las Vegas (1995), jossa hän näyttelee yhdessä Nicolas Cagen kanssa. Hän sai siitä myös Oscar-ehdokkuuden.

Leaving Las Vegas (1995).

Näyttelijäksi hän päätyi ehkä hiukan sattumaltakin. Tähdellä oli vaikea lapsuus ja hänellä oli ongelmia sisarustensa kanssa, jonka jälkeen hän lähti kouluttautumaan, ja pääsi näin eroon silloisista ongelmistaan.

Shue sai ensimmäisen varteenotettavan elokuvaroolinsa leffasta Karate Kid (1984). Samoihin aikoihin hän hankki itselleen myös opettajan, joka koulutti häntä näyttelemisen saloihin.

Paluu tulevaisuuteen III (1990).

Vuonna 1988 Shue näytteli Cocktailissa Tom Cruisen päähenkilön rakkauden kohdetta. Muita rooleja seurasi, mukaan lukien mainitut Paluu tulevaisuuteen -elokuvat.

Hän on työskennellyt myös kulttiohjaaja Paul Verhoevenin kanssa. Tämä tapahtui elokuvassa Hollow Man – mies ilman varjoa (2000). Sen tarinassa Kevin Baconin näyttelemä kunnianhimoinen tiedemies yrittää keksiä, miten ihmisestä voi tehdä näkymättömän.

Hollow Man -elokuvassa näyttelivät muun muassa Shue, Kevin Bacon ja Josh Brolin.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Elisabeth Shuesta

Tienasi opiskeluaikoinaan rahaa näyttelemällä tv-mainoksissa. Hän mainosti ainakin hampurilaisia, timantteja sekä majoneesia.

Opiskeli Harvardissa valtiotieteitä. Shuella oli vain yksi lukukausi jäljellä, kun hän keskeytti opinnot näyttelijäuran vuoksi. Lopulta hän palasi ja valmistui Harvardista keväällä 2000.

Hän on Microsoftin perustajan, miljardööri Bill Gatesin ystävä. Romanttisista väleistä ei ole ainakaan tähän mennessä raportoitu.

Shue korvasi Claudia Wellsin hahmon Michael J. Foxin hahmon tyttöystävänä Paluu tulevaisuuteen (1985) -elokuvan kahdessa jatko-osassa. Wellsin täytyi jäädä roolista pois äitinsä syövän vuoksi.

Alla kuvia Elisabeth Shuesta sekä tuore haastattelu.

Lue myös: Kuolleeksi itsensä luullut Kate Winslet täytti 48 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Bill Gates, Elisabeth Shue ja Shuen tytär tennisottelussa Indian Wellsissä, Kaliforniassa. AOP

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa