Kokkausta rakastava Felicity Jones täytti 40 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Seuraava leffa yhdessä Adrien Brodyn ja Guy Pearcen kanssa.

17.10.2023 16:05

Birminghamissa syntynyt Hollywoood-näyttelijä Felicity Jones täytti 17. lokakuuta 40 vuotta. Hän nousi tunnetuksi nimeksi viimeistään Star Wars -roolinsa myötä. Jones nähtiin Rogue One: A Star Wars Story (2016) -elokuvassa rohkeana sankarina, joka suoritti elintärkeän tehtävän kapinallisten kanssa.

Jones aloitti näyttelijäuransa jo 12-vuotiaana lapsena elokuvassa The Treasure Seekers (1996), jonka jälkeen hän näytteli televisiosarjoissa. Hänen setänsä Michael Hadley on myös näyttelijä, mikä sai Jonesin kiinnostumaan näyttelemisestä jo niin aikaisin.

Rogue One: A Star Wars Story (2016).

Hänen tunnetuimpia roolisuorituksia Star Wars -pestin lisäksi hänellä on ollut elokuvissa Kaiken teoria (2014), Like Crazy (2011) ja Inferno (2016), jossa hän näytteli yhdessä Tom Hanksin kanssa. Hänellä oli rooli myös elokuvassa The Amazing Spider-Man 2 (2014). George Clooneyn kanssa hän puolestaan näytteli vuoden 2020 Netflix-scifissä The Midnight Sky.

Hänen roolisuoritustaan elokuvassa Like Crazy kehuttiin, ja Jones saikin muun muassa tuomariston erikoispalkinnon Sundance-elokuvafestivaaleilla. Mainittakoon, että hän improvisoi dialoginsa Anton Yelchinin kanssa.

Felicy Jones ja Anton Yelchin elokuvassa Like Crazy (2011).

Niin ikään hänen roolinsa Jane Hawkingina Kaiken teoriassa toi hänelle Oscar- ja BAFTA-ehdokkuudet. Jane Hawking oli myös vaikuttunut Jonesin roolisuorituksesta.

Jones palasi näyttelemään Eddie Redmaynen (Kaiken teoria) kanssa elokuvassa The Aeronauts (2019), joka sai melko hyvän vastaanoton. Sitä kuitenkin kritisoitiin ainakin heikosta dialogista ja kliseisyydestä. Se kertoi tieteilijästä ja kuumailmapallopilotista, jotka pyrkivät tekemään tieteellisiä löytöjä.

Jonesin seuraava rooli on elokuvassa The Brutalist, ja siinä näyttelee myös Adrien Brody ja Guy Pearce. Elokuva kertoo, miten visionäärinen arkkitehti László Toth ja hänen vaimonsa Erzsébet pakenevat sodanjälkeisestä Euroopasta vuonna 1947. He todistavat modernin Yhdysvaltojen nousua, ja saavat salaperäisen, varakkaan asiakkaan. Ohjaajana toimii Brady Corbet.

Kaiken teoria (2014).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Felicity Jonesista

Ennen kuin Jonesista tuli tunnettu nimi, hän ääninäytteli Benedict Cumberbatchin ja David Tennantin kanssa BBC Radio 4:n sovituksessa Jane Austenin romaanista Kasvattitytön tarina.

Yksi hänen elämänsä intohimoista on ruoanlaitto, erityisesti italialaisen keittiön ruoat. Hänen iso-isoäitinsä on italialainen.

Jones valmistui vuonna 2006 englannin kielen kandidaatiksi Wadham Collegesta Oxfordista.

Oli seitsemännellä kuulla raskaana, kun hän sai The Midnight Sky -elokuvan (2020) kuvaukset päätökseen.

On suuri Peaky Blinders -gangsterisarjan fani. Se sijoittuu hänen kotikaupunkiinsa Birminghamiin.

Jones näytteli teininä tv-mainoksessa. Alla kyseinen mainos sekä tuoreita kuvia Jonesista.

Lue myös: Muistatko Bones-sarjan Emily Deschanelin? Tältä 47 vuotta täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Giorgio Armani -muotinäytös Pariisissa kesäkuussa. AOP

Women Of The Year Awards -tapahtuma lokakuussa. AOP

Lähde: IMDb, Metacritic, Wikipedia

Lisää luettavaa