Tiesitkö? Alien-elokuvassa piti olla synkkä ja raaka loppu – Ridley Scottia uhattiin potkuilla

Jatko-osia ei olisi joko ollut, tai ne olisivat olleet hyvin erilaisia.

11.10.2023 10:41

Vastikään 74 vuotta täyttänyt Sigourney Weaver muistetaan erityisesti Alien-elokuvien sankarina, joka pisti xenomorfeja poikki ja pinoon. Harrastustaan hän jatkoi peräti neljän elokuvan ajan.

Xenomorfien lahtaaminen, ainakin Ripleyn osalta, olisi kuitenkin saattanut jäädä yritykseksi, jos ohjaaja Ridley Scottin alkuperäinen loppu olisi päätynyt lopulliseksi valinnaksi. Scott kertoi asiasta Entertainment Weeklylle kuusi vuotta vanhassa haastattelussa, jonka Slash Film otti nyt esiin.

Alien (1979) on scifikauhun klassikko. Kuvassa Dean Stanton.

Scottin mukaan pomoporras uhkasi erottaa hänet, jos hän olisi tehnyt Alienin (1979) alkuperäisellä lopullaan. Uhkailujen taustalla oli Scottin erittäin synkkä lopetus leffalle.

Ohjaajan alkuperäisessä visiossa Ripley hävisi lopputaistelun kuolaavaa ja armotonta avaruusolentoa vastaan. Xenomorfin piti hyökätä Ripleytä vastaan iskulla, joka olisi lävistänyt avaruuskypärän. Tämä ei olisi vielä riittänyt Scottille, sillä Ripleyn pää olisi rytäkässä irronnut.

Scottin lopetus olisi ollut brutaali, ja kenties jäänyt elokuvahistoriaan. Loppu oli kuitenkin onnellisempi, ja katsojat saivat seurata Ripleyn seikkailuja vielä kolmessa elokuvassa.

Alien-elokuvasarja on saamassa uuden leffan, mutta Ridley Scott ei ole tällä kertaa mukana sen teossa kuin tuottajana 20th Century Studiosin kanssa. Scottin modernit Alien-esiosat eivät menestyneet järin hyvin. Tällä kertaa elokuvasarjan yrittää herättää uudelleen henkiin ohjaaja Fede Alvarez.

Lue myös: Aliens-roolistaan yllättynyt Sigourney Weaver täytti 74 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Slash Film, ScreenRant, Wikipedia

Lisää luettavaa