Muistatko Bones-sarjan Emily Deschanelin? Tältä 47 vuotta täyttänyt tähti näyttää nyt

Onko Bones palaamassa?

15.10.2023 11:50

Näyttelijä Emily Deschanel täytti 11. lokakuuta 47 vuotta. Hänet muistetaan varsinkin tv-sarjasta Bones, joka kuului monen suomalaisenkin suosikeihin.

Bones oli rikossarja, joka sai ensi-iltansa 13. syyskuuta 2005, ja se päättyi 28. maaliskuuta 2017. Sitä esitettiin kaikkiaan 246 jaksoa 12 kauden aikana.

Bones.

Sarjan päähahmoina toimivat Temperance Brennan, jota näytteli Deschanel ja Seeley Booth, jota puolestaan esitti David Boreanaz. Sarjassa keskityttiin oikeuslääketieteelliseen puoleen rikostutkimuksissa. Lisäksi sarjassa käsiteltiin hahmojen henkilökohtaista elämää katsojia kiinnostavaan tapaan.

Sarja perustui löyhästi rikosteknisen antropologin Kathy Reichsin elämään ja romaaneihin, ja Reichs toimi myös ohjelman tuottajana. Sarja oli erittäin suosittu, ja sille saatetaan saada jatkoa.

Bones.

Varietyn haastattelussa sarjan luojalta Hart Hansonilta kysyttiin, onko sarjan elvyttämisestä keskusteltu. Hanson paljasti näyttelijöiden ja tekijöiden olevan edelleen jatkuvasti yhteydessä, ja kaikki osapuolet ovat kiinnostuneita palaamaan. Monilla on kuitenkin ehtona, että tarinan on oltava sopiva. Mitään konkreettista ei ole ilmoitettu, joten ihan lähiaikoina sarjan elvytystä tullaan tuskin näkemään.

Minisarja Netflixille ja tieteisleffa tulossa

Deschanel teki elokuvadebyyttinsä vuonna 1994. Se tapahtui romanttisessa draamakomediassa Rakkauden arpa, jossa hänen isänsä toimi kuvauspäällikkönä. Elokuvan tähtinä nähtiin Nicolas Cage ja Bridget Fonda.

Deschanelin seuraava merkittävä pesti oli Pam Asburyn rooli Stephen Kingin kauhusarjassa Rose Red vuonna 2002. Sen jälkeen hän näytteli elokuvissa Päämääränä Cold Mountain (2003), The Alamo (2004) ja Glory Road (2006).

Vuonna 2004 Interview Magazine nimesi hänet yhdeksi kuudesta näyttelijättärestä, ”joita kannattaa tarkkailla”. Seuraavana vuonna alkoikin sitten Bones.

Päämääränä Cold Mountain (2003).

Bonesin loputtua, Deschanel vieraili useissa televisiosarjoissa kuten The Cleveland Show, BoJack Horseman, Simpsonit ja The Rookie. Vuonna 2019 hänellä oli toistuva rooli Animal Kingdomin kaudella neljä.

Netflixille hän teki vuoden 2022 minisarjan Devil in Ohio. Deschanel näyttelee trillerisarjassa psykiatria, joka saa hoitaakseen teinin, jonka selkään on kaiverrettu pentagrammi. Sarja ei saanut kovin hyvää vastaanottoa.

Seuraavaksi näyttelijältä on tulossa romanttinen tieteiselokuva ReEntry. Sen tarinassa mies katoaa tieteelliseen kokeeseen ilmoittautumisen jälkeen. Vuotta myöhemmin hän palaa rinnakkaisulottuvuudesta.

Devil in Ohio.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Emily Deschanelista

Hän on laulaja-näyttelijä Zooey Deschanelin sisko. IMDb:n mukaan he asuvat samassa paritalossa.

Deschanel esitti Temperance Brennanin hahmoa myös Sleepy Hollow -sarjan vuoden 2015 jaksossa ja BoJack Horseman -sarjan vuoden 2016 jaksossa.

Deschanel on vegaani ja eläinten oikeuksien puolestapuhuja. Hän kertoi ryhtyneensä vegaaniksi katsottuaan elokuvan Diet for a New America.

Deschanelin paras ystävä on Bones-kollega Michaela Conlin, joka näytteli sarjassa Angela Montenegroa. Hänellä on myös vahva ystävyys- ja työelämäsuhde David Boreanazin kanssa.

Hän antoi syntymäpäivälahjaksi Boreanazille vyönsoljen, jossa lukee ”The Man” ja nuoli ylöspäin. Soljessa lukee niin ikään ”The Legend”, jonka nuoli osoittaa alaspäin.

Alla kuvia Deschanelista.

Lue myös: Aliens-roolistaan yllättynyt Sigourney Weaver täytti 74 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Näyttelijät David Hornsby ja Emily Deschanel Mythic Quest -sarjan kauden kolme ensi-illassa Los Angelesissa. AOP

Emily Deschanel Mythic Quest -sarjan kauden kolme ensi-illassa Los Angelesissa. AOP

Lähde: IMDb, Wikipedia, MovieWeb, Wikipedia

Lisää luettavaa