Resident Evil: Retribution

18.1.2013 12:24
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA

Resident Evil -elokuvien juonet ja näyttelijäsuoritukset eivät koskaan ole olleet kehumisen arvoisia, mutta pirteän Afterlife-nelososan (2010) jälkeen Retributionin surkeus ja suoranainen turhuus on suorastaan raivostuttavaa.

Jopa Milla Jovovich on tylsistyneen oloinen, kun hänen esittämänsä Alice löytää itsensä erilaisista rinnakkaiselämistä. Aluksi mysteeri kiehtoo, kunnes tajuaa, että mielenkiintoisia vastauksia ei aiotakaan esittää, vaan kyseessä on tylsän tasopelin elokuvamuoto.

Afterlife hankkiutui eroon aikaisempien osien rasitteista, mutta Retribution sukeltaa niihin takaisin oikein urakalla palauttaen tarinaan aikoja sitten tapettuja hahmoja. Näyttävä ulkoasu ja muutama kiinnostava hirviötaistelu ei peitä valitettavaa tosiasiaa, että aika on ajanut Resident Evilin ohi. Valitettavasti Retribution paljastuu vain pitkitetyksi seuraavan osan introksi.

Levyltä löytyy peräti kaksi kommenttiraitaa, poistettuja kohtauksia sekä nippu koosteita.

Jouni Vikman

Elokuva ★★
Ekstrat ★★★★

Resident Evil: Retribution. Yhdysvallat 2012. Ohjaus ja käsikirjoitus Paul W.S. Anderson. Pääosissa Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez, Kevin Durand. Ikäraja 16. Dvd & blu-ray. Julkaisupäivä 16.1.2013.

Lisää luettavaa