Työjumista selvinnyt hehkeä Alexandra Daddario täytti 38 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Halusi jo nuorena näyttelijäksi.

19.3.2024 05:30

Näyttelijä Alexandra Daddario täytti 16. maaliskuuta 38 vuotta. Hänet tunnetaan esimerkiksi tv-sarjasta True Detective sekä elokuvista San Andreas (2015), Baywatch (2017) ja We Summon the Darkness (2019).

Manhattanin hienostoalueella Upper East Sidella kasvanut Daddario syntyi New Yorkissa 16. maaliskuuta 1986. Hänen vanhemmillaan oli varaa asua New Yorkin ytimessä, koska he työskentelevät lakialalla. Hänen isänsä on syyttäjä, ja äiti puolestaan on asianajaja. Aiemmin Daddarion isä oli New Yorkin poliisin terrorismia vastaan taistelevan yksikön päällikkö.

Daddario oli varma jo nuorena tyttönä, että hän haluaa näyttelijäksi, ja tulevan tähden debyytti tapahtui 15-vuotiaana, kun hän sai roolin 1970-luvulla alkaneesta saippuasarjasta All My Childen. Hänen roolinsa sarjassa oli kovia kokenut Laurie. Aikuisena hänet on nähty muun muassa draamasarjassa Kovat kaulassa (2009-2014) ja draamakomediasarjassa Samaa sukua (2010-2015).

Ensimmäinen merkittävä, tunnetummaksi tekevä rooli oli elokuvassa Percy Jackson: Salamavaras (2010). Vuonna 2011 koitti komedian Hall Pass vuoro, jossa oli mukana myös Owen Wilson ja Jason Sudeikis. Daddarion roolihahmo oli Wilsonin ja Sudeikisin hahmojen kiinnostuksen kohde.

Daddario herätti myöhemmin huomiota roolillaan sarjassa True Detective. Huomio liittyi näyttelijäsuorituksen lisäksi hänen alastonkohtauksiinsa.

Alexandra Daddario sarjassa True Detective.

Koki uransa jumittaneen ennen rooliaan The White Lotus -sarjassa

Vuonna 2021 hänet nähtiin The White Lotus -antologiasarjassa, jota voisi kuvailla mustaksi draamakomediaksi. Siinä seurataan kuvitteelliseen lomakeitaan vieraita ja työntekijöitä, ja heidän omituisia touhujaan. Daddario sanoi vuonna 2022, että hänen uransa oli jämähtänyt ennen The White Lotus -sarjaa.

Alexandra Daddario sarjassa The White Lotus.

Hän ei eritellyt tuotantoja, mutta uran jämähtämisen tunnelmia hänelle toi varmasti muun muassa elokuva Die in a Gunfight (2021). Se on heikot arviot saanut koominen toimintaelokuva, joka kertoo Maryn (Daddario) ja Benin (Diego Boneta) tarinan. He ovat kahden kilpailevan mediaperheen, Rathcartien ja Gibbonien lapsia, jotka rakastuvat toisiinsa Romeon ja Julian tapaan.

Sen jälkeen Daddario oli mukana tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Wildflower, jossa näytteli myös Kiernan Shipka. Se on kasvutarina, jossa Beaa seurataan aina syntymästä valmistumiseen saakka. Haasteita tuo hänen kehitysvammainen vanhempi ja hänen suurperheensä. Daddario näyttelee elokuvassa Shipkan näyttelemän Bean tätiä.

Alla listattuna triviatietoja Alexandra Daddariosta

Koe-esiintyi Netflix-sarja Jessica Jonesin päärooliin.

Kun hän oli 16-vuotias, hänet siirrettiin newyorkilaiseen Professional Children’s Schooliin, jotta hän voisi keskittyä paremmin näyttelemisen taitojen kehittämiseen.

Kävi koe-esiintymässä Helena Bertinellin rooliin elokuvassa Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (2020). Rooli meni lopulta Mary Elizabeth Winsteadille.

Uusi elokuva tulossa

Viimeksi Daddario näytteli kasvutarinassa I Wish You All the Best. Se kertoo kodistaan pois ajetusta teinistä, joka lähtee etsimään itseään oppien samalla rakkaudesta, ystävyydestä ja perheestä. Elokuva perustuu Mason Deaverin samannimiseen romaaniin.

Tuleva elokuvaprojekti on draamakomedia Happy Life. Siinä nainen lähtee itsetutkiskelumatkalle epäiltyään työssäkäyvää aviomiestään pettämisestä. Leffassa nähdään myös Evangeline Lilly.

Daddariolla on paljon seuraajia Instagramissa, sillä hänellä on yli 24 miljoonaa seuraajaa. Voit katsoa hänen jakamiaan julkaisuja alta.

Lue myös: Muistatko vielä Buffy-sarjan kaunottaren Charisma Carpenterin, 53? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb, IMDb, Cinemablend

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia