Kohussa keitetty Evangeline Lilly täytti 44 – tältä ihastuttava tähti näyttää nyt

Näyttelijätär on tehnyt monenlaista ja on poliittisesti aktiivinen.

6.8.2023 06:15

Vuonna 1979 syntynyt Hollywood-näyttelijä Evangeline Lilly täytti 3. elokuuta 44 vuotta. Aikuisen naisen ikään päässyt tähti tunnetaan muun muassa sarjasta Lost (2004-2010), Hobitti-elokuvista sekä Ant Man -elokuvista.

Näyttelijä oli aktiivista sorttia oleva henkilö jo teininä. Hän pelasi jalkapalloa ja oli opiskelijalautakunnan hallituksen varapuheenjohtaja.

Yliopistossa opiskellessaan hän teki töitä tarjoilijana sekä teki likaisia hommia ajoneuvojen parissa, joihin hän muun muassa vaihtoi öljyjä. Kolmantena työnä hän ehti nuorempana toimia myös lentoemäntänä Royal Airlines -lentoyhtiölle.

Näyttelijäura alkoi löytyä, kun mallitoimiston agentti antoi hänelle käyntikorttinsa. Toimiston kautta tuleva tähti sai töitä mainoksista sekä nuoren Teräsmiehen edesottamuksista kertovasta Smallville-sarjasta taustanäyttelijänä.

Läpimurtonsa tähti teki vuonna 2004 alkaneessa Lost-sarjassa. Hän meni sarjan koe-esiintymiseen ystävänsä kannustamana, eikä hän uskonut pääsevänsä sarjaan. Hänet valittiin lopulta pestiin 75 muun koe-esiintyjän joukosta.

Vielä valinnan jälkeenkin hän oli vaarassa menettää roolinsa, sillä kanadalaisella näyttelijällä oli vaikeuksia saada työviisumia Yhdysvaltoihin, ja hän saikin sen vasta 20 yrityksen jälkeen. Hän saapui ruljanssin vuoksi Hawaijille kuvauksiin päivän myöhässä.

Evangeline Lilly ja Paul Rudd elokuvassa Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023).

Pandemian aikaan riitti koronaporua

Lilly on julkisuudessa ollessaan kokenut jo hiukan kohujakin. Hän kohautti maailmaa koronapandemian aikana vastustamalla koronarokotuspakkoa. Hän myös ilmoitti vuoden 2020 alussa, että hän kieltäytyy noudattamasta turvavälejä ja karanteenia. Myöhemmin hän pyysi sanomisiaan anteeksi, mutta jatkoi kritiikkiään tulevina vuosina.

Vähemmän dramaattisissa merkeissä tähti selitti vuonna 2018, mitä Lostin erikoinen loppu tarkoitti, sillä asiat jäivät avoimiksi ja monitulkintaisiksi. Lilly piti sarjan mysteerejä filosofisina kysymyksiä, jotka joskus koskivat Jumalaa, uskontoa tai todellisuutta sekä sitä, mitä tarkoittaa olla ihminen.

Lilly sanoi sarjan olevan taidetta, joka ei anna aina vastausta, vaan kysymys annetaan katsojalle. Näyttelijä tarkoitti, että jokainen voi tulkita lopun niin kuin sen itse kokee. Hänen mielestään sarjalla on useita eri loppuja ja jokaisella katsojalla oma versionsa.

Evangeline LIlly nähtiin myös Hobitti-elokuvissa.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Evangeline Lillystä

Perusti ja johti maailman kehitys- ja ihmisoikeuskomiteaa yliopistossaan. Hän on asunut ruohomajassa Filippiinien viidakoissa lähetystyöryhmän kanssa ja toiminut vapaaehtoisena lasten projekteissa 14-vuotiaasta lähtien.

Kieltäytyi tekemästä osittaista alastonkohtausta Lostin (2004) varhaisessa jaksossa.

Hänet nähdään Lostissa (2004) usein kiipeämässä puihin. Tämä johtuu siitä, että Lilly rakastaa kiipeämistä puihin.

Puhuu sujuvasti ranskaa ja rakastaa lukemista, kirjoittamista, maalausta, pitkiä kävelylenkkejä, teetä ja luontoa.

Evangeline Lilly on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Kovia aikoja kokenut Frendit-tähti Courteney Cox täytti 59 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa