Natalie Portman täytti 42 vuotta – tältä petetyksi tullut tähti näyttää nyt

Palaako hän Star Warseihin?

9.6.2023 19:22

Hollywoodin A-luokan tähtiin kuuluva Natalie Portman täyttää tänään 42 vuotta.

Israelissa syntynyt Portman aloitti elokuvauransa jo lapsena. Hänet muistetaan hyvin elokuvasta Leon (1994), jossa hän näytteli 12-vuotiasta tyttöä, joka ystävystyy naapuruston palkkatappajan (Jean Reno) kanssa.

Portman kommentoi elokuvaa aiemmin tänä vuonna. Hän ei näe siinä pelkästään hyviä puolia, sillä tytön ja palkkatappajan suhde on mahdollista tulkita myös epäsopivaksi.

– Se on elokuva, jota rakastetaan edelleen, ja ihmiset puhuvat minulle siitä enemmän kuin melkein mistään, mitä olen ikinä tehnyt, Portman kertoi The Hollywood Reporterille.

Leon (1994).

– Se antoi minulle urani, mutta kun sitä katsoo nyt, siinä on todellakin vähintäänkin vaivaannuttavia puolia. Joten kyllä, se on minulle monimutkaista, Portman jatkoi.

Portmanin koulutus on vaikuttavaa tasoa, sillä hänellä on tutkinto arvostetusta opinahjosta Harvardista. Mainittakoon myös, että hän oli neuvonantajana David Fincherin elokuvassa The Social Network (2010), sillä hän oli samaan aikaan Harvardissa, kun Mark Zuckerberg kehitti Facebookia samassa yliopistossa.

Portmanin elämässä on tällä hetkellä hiukan tummia pilviä, sillä lehtitietojen mukaan hänen miehensä Benjamin Millepied petti häntä 25-vuotiaan ilmastoaktivistin Camille Etiennen kanssa, joka on tiettävästi Greta Thunbergin ystävä.

Natalie Portman elokuvassa Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999).

Portman oli jo ehtinyt erota miehestään, mutta he palasivat takaisin yhteen, ja pettäminen olisi tapahtunut yhteen palaamiseen jälkeen. Väitetysti Portmanin avio-ongelmat ovat olleet Hollywoodissa julkinen salaisuus, vaikka Portmanin tiedetään pyrkivän suojaamaan yksityiselämäänsä.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Portmanista.

Valmistui Harvardista vuonna 2003. Hän suoritti psykologian tutkinnon.

Portmanin täytyi jättää väliin elokuvan Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999) ensi-ilta, jotta hän voisi opiskella high schoolin loppukokeisiin.

Kun hänet palkattiin Star Wars -rooliinsa Padmeksi, hän ei ollut koskaan nähnyt alkuperäistä trilogiaa. Hän myönsi James Liptonille keskustelussa ohjelmassa Inside the Actors Studio (1994) vuonna 2004, ettei hän tiennyt mitä eroa on Star Warsilla ja Star Trekillä.

Portman sanoi toukokuussa tänä vuonna olevansa valmis palaamaan Star Wars -tuotantoihin. Hän sanoi, että kukaan ei kuitenkaan ole vielä kysynyt häntä.

Natalie Portman seuraamassa tennistä Ranskan avoimessa tennisturnauksessa 7. kesäkuuta 2023. AOP

Portmanin uusin elokuva on nimeltään May December, jonka ohjaajana toimii Todd Haynes. Näyttelijöinä Portmanin lisäksi myös Julianna Moore ja Charles MeltonMay December kertoo näyttelijättärestä, joka tekee taustatyötä vanhasta, maata vavisuttaneesta julkisesta romanssista.

Natalie Portman on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja sekä näyte May December -elokuvasta.

Lue myös: Chris Hemsworth masentui Quentin Tarantinon lausunnosta – Thor-tähti ei usko työskentelevänsä hänen kanssaan koskaan – Episodi.fi

Lähde: Page Six, NME, Wikipedia, IMDb, IndieWire

Lisää luettavaa