Kovia aikoja kokenut Frendit-tähti Courteney Cox täytti 59 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Vuodet avioliitossa David Arquetten kanssa olivat osin vaikeitakin.

15.6.2023 05:30

Näyttelijä Courteney Cox täyttää tänään 59 vuotta. Hän nousi aikoinaan suursuosioon kaikkien tietämän sarjan Frendit myötä.

Viime vuonna hänet nähtiin Scream-elokuvasarjan odotetussa uudelleenlämmittelyssä Scream (2022). Rooleihinsa palasivat lisäksi Neve Campbell sekä David Arquette. Ohjauksesta vastasi Matt Bettinelli-Olpin ja Tyler Gillett.

Elokuva oli lipunmyynnillisesti menestys, sillä se tienasi pienellä 24 miljoonan budjetillaan 138,9 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti. Se sai myös aika mukavan vastaanoton kriitikoilta. Cox palasi myös elokuvaan Scream VI (2023), jossa oli niin ikään pieni budjetti, vastaavan luokan lipputulot ja kelpo vastaanotto.

Courteney Cox Jim Carreyn kanssa elokuvassa Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994)

Coxin muita tunnettuja elokuvia ovat ovat komedia Ace Ventura – lemmikkidekkari (1994), fantasiakomedia Iltasatuja (2008) ja indie-draama Mothers and Daughters (2016).

Cox toimii kameran takanakin, sillä hän omistaa tuotantoyhtiön Coquette Productions, jonka perustivat Cox ja hänen aiempi miehensä David Arquette. Hän työskenteli myös ohjaajana komediasarjassa Puumanainen, jossa hän myös näytteli.

Coxilla ei ole tällä hetkellä listattuna tulevia projekteja IMDb-sivustolla. Alla lueteltuna joitakin triviatietoja tähdestä.

Lopetti tupakoinnin miehensä David Arquetten kanssa vähän ennen häitään vuonna 1999. Myönsi polttaneensa 13-vuotiaasta lähtien.

Hänelle maksettiin 350 dollaria roolistaan, kun hänet vedettiin joukosta tanssimaan Bruce Springsteenin kanssa vuoden 1984 musiikkivideossa Dancing in the Dark.

Cox on kokenut elämässään todella koviakin aikoja. Hänellä oli kahdeksan keskenmenoa vuosina 2001-2010 avioliiton aikana David Arquetten kanssa. Hänen ensimmäinen keskenmenonsa tapahtui vuonna 2001, ennen kuin hänen tyttärensä Coco syntyi. Seuraavat seitsemän keskenmenoa tapahtuivat Cocon syntymän jälkeen. Kahdeksas keskenmeno tapahtui elokuussa 2010.

Courteney Cox ja Jennifer Aniston sarjassa Frendit.

Oli kuudennella kuukaudella raskaana, kun hän sai valmiiksi Frendit-sarjan viimeisen kauden (1994) kuvaukset. Hänelle syntyi Coco-niminen tytär, joka on hänen ainoa lapsensa. Hänen paras ystävänsä Jennifer Aniston on Cocon kummi.

Coxille tarjottiin Frendeissä alun perin Rachelin (Aniston) roolia, mutta hän halusi Monicaksi.

Courteney Cox kuvattuna Malibussa, Kaliforniassa 6. toukokuuta. AOP

Courteney Cox on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Marvel-elokuvien sivuosassa viihtyvä Kat Dennings täytti 37 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia