Oscar-voittaja Helen Hunt täytti pyöreät 60 vuotta – tältä takavuosien suosikkitähti näyttää nyt

Vuonna 2019 tapahtui ikäviä.

16.6.2023 05:30

Näyttelijä Helen Hunt täytti eilen 15. päivä kesäkuuta 60 vuotta. Hän nousi aikoinaan tunnetuksi näyttelijäksi komediasarjasta Hulluna sinuun.

Pääosassa nähtiin Huntin lisäksi Paul Reiser, jonka kanssa Hunt näytteli newyorkilaista avioparia. Ensimmäinen jakso esitettiin NBC-kanavalla 23. syyskuuta 1992, ja se voitti neljä Golden Globe- ja kaksitoista Primetime Emmy -palkintoa. Vuonna 2019 se sai vielä uudelleenlämmittelyn kahdeksannen kauden muodossa, jota tehtiin 12 jakson verran.

Paul Reiser ja Helen Hunt sarjassa Hulluna sinuun.

Sarjan supersuosion siivittämänä Hunt murtautui Hollywoodiin, ja teki monta mainiota elokuvaa, joista voisi mainita esimerkiksi romanttisen komedian Elämä on ihanaa (1997), jossa hän näytteli yhdessä Jack Nicholsonin kanssa. Hunt voitti roolistaan Oscar-palkinnon. Mainittakoon, että hän sai roolin vasta kun Holly Hunter hylkäsi sen.

Hänen muita merkittäviä elokuviaan ovat Twister (1996), Cast Away (2000), Mitä nainen haluaa (2000), Anna hyvän kiertää (2000), Bobby (2006), Soul Surfer (2011) ja The Miracle Season (2018).

Helen Hunt ja Jack Nicholson elokuvassa Elämä on ihanaa (1997).

Hunt on jättänyt kaikista kirkkaimmat parrasvalot vähemmälle. Tähän on ollut syynä ainakin halu ohjata, sekä ajan varaaminen hänen lapsensa kasvattamiseen, jonka hän synnytti 40-vuotiaana vuonna 2004.

Vuonna 2019 hän puolestaan joutui aika vakavaan auto-onnettomuuteen ja joutui hetkeksi sairaalaan, kun limusiinifirman auto kaatui katolleen. Hunt haastoi limusiinifirman oikeuteen vedoten muun muassa tulonmenetyksiin.

Näyttelemistä hän ei kuitenkaan ole lopettanut, ja sillä rintamalla hänellä on ollut pesti esimerkiksi vuoden 2020 hän rikosdraamassa The Night Clerk. Huntilla on rooli myös sarjassa Blindspotting, joka perustuu Daveed Diggsin ja Rafael Casalin samannimiseen elokuvaan. Syyskuussa 2022 hän aloitti pääroolissa näytelmässä Eureka Day, jota esitetäään Old Vic -teatterissa Lontoossa.

Paul Reiser ja Helen Hunt palasivat vuoden 2019 kaudelle sarjaan Hulluna sinuun.

Alla listattuna joitakin triviatietoja Helen Huntista.

Hunt on voittanut muun muassa neljä Emmyä, neljä Golden Globea, Blockbuster Awardin, kaksi Screen Actors Guild -palkintoa, neljä American Comedy Awards -palkintoa ja Oscarin sekä muita palkintoja. Hän on vasta toinen näyttelijä, joka on voittanut Golden Globen, Oscarin ja Emmyn samana kalenterivuonna. Ensimmäinen oli Liza Minnelli vuonna 1973.

Hunt näki World Trade Centerin hyökkäykset upouuden New Yorkin asuntonsa katolta, ja päätti heti lähteä kaupungista. Hän ei kuitenkaan saanut lentoa. Hunt varasi huomattavalla sumalla yksityisen suihkukoneen, ja lennätti itsensä ja henkilökuntansa pois kolme päivää myöhemmin.

Hän tienasi Hulluna sinuun -sarjasta 1 000 000 dollaria per jakso vuonna 1999.

Vierailee usein Hawaijilla. Hän sanoo sen olevan paikka, jossa hän voi kirjoittaa, ajatella, rentoutua ja selvittää päänsä.

Helen Hunt Blindspotting-sarjan kauden kaksi ensi-illassa Hollywoodissa huhtikuussa 2023. AOP

Helen Hunt on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan julkaisuja.

Lue myös: Kovia aikoja kokenut Frendit-tähti Courteney Cox täytti 59 vuotta – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, Wikipedia, IMDb, Distractify

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia