Netflixissä on tarjolla enemmän laatuleffoja kuin tiesitkään – helpolla kikalla saat näkyviin 20 prosenttia enemmän sisältöä

Näin se käy!

17.3.2023 15:28

Suurimmalla osalla suomalaisista Netflix-käyttäjistä on todennäköisesti käytössä oletuskielenä suomi. Silloin palvelu näyttää haussa kaikki suomeksi tekstitetyt nimikkeet.

Netflixissä on kuitenkin myös katsottavissa paljon sisältöä, josta puuttuu suomenkielinen tekstitys. Nämä nimikkeet eivät näy haussa, jos kielenä on suomi. Niiden katsominen on kuitenkin täysin sallittua, ja ne kuuluvat Suomen Netflixin sisältöön.

Vaihtamalla tilin kieleksi englannin, tulee näkyviin Suomen Netflixiin kuuluvat nimikkeet, joissa ei ole suomenkielistä tekstitystä. Vertaa liittymiä -sivuston mukaan englanniksi on tällä hetkellä saatavana 1400 nimikettä.

Esimerkiksi vastikään Oscarilla parhaasta laulusta palkittu intialainen toimintaelokuva RRR löytyy tällä tavoin. Elokuvaan on saatavana tekstitys englanniksi, joka pitää tarvittaessa erikseen valita.

Toinen tapaus on juuri Netflixiin lisätty 1960-luvun rikoselokuva Yksinäiset sudet, joka löytyy englanninkielisellä nimellä Farewell, Friend.

Näitä elokuvia ei näy haussa, jos kieleksi on valittu suomi. Ensin on siis vaihdettava kieleksi englanti, ja se onnistuu näin helposti:

Avaa Netflix tietokoneen selaimella, ja valitse oikeasta yläkulmasta pudotusvalikko ja kohta Tili. Valitse sitten kohta Profiilit ja lapsilukitus. Kielen kohdalta ota Vaihda. Valitse englanti.

Nyt saat haussa näkyviin esimerkiksi elokuvat RRR, Farewell, Friend tai vaikkapa sarjaa The Legend of Bruce Lee. Vertaa liittymiä -sivusto on laskenut, että nyt sinulla on 20 prosenttia enemmän katsottavaa.

Kiitämme päivitetyistä tiedoista Vertaa liittymiä -sivustoa.

Lisää luettavaa