Nyt Netflixissä – striimipalvelun ensimmäinen alkuperäiselokuva on viiden tähden sotadraama

Tänään saa Netflixissä ensi-iltansa striimipalvelun ensimmäinen oma pitkä elokuva. Beasts of No Nation on True Detective -ohjaaja Cary Fukunagan pitkään suunnittelema projekti, jossa hän toimii myös tuottajana, käsikirjoittajana ja kuvaajana.

Elokuva kertoo afrikkalaisesta pikkupojasta nimeltä Agu, joka värvätään sotilaaksi veriseen sisällissotaan. Idris Elban esittämä komendantti poimii Agun suosikikseen.

Aina yhtä karismaattisen Elban roolihahmossa yhdistyy lempeys ja julmuus hieman saman tapaan kuin Forest Whitakerin esittämässä Idi Aminissa elokuvassa Last King of Scotland. Elokuvan keskushahmo on kuitenkin Agu, joka on mukana lähes jokaisessa kohtauksessa.

Agu on elokuvan alussa ”kiltti poika hyvästä perheestä”, kuten hän itse kertojana toteaa, mutta komendantin joukoissa hän muuttuu kylmäveriseksi tappajaksi.

Sodan painajaismaiset kauhut tuodaan katsojan silmien eteen lapsisotilaan näkökulmasta. Väkivalta ja kuolema ovat elokuvassa jatkuvasti läsnä. Kaikesta lohduttomuudesta huolimatta siinä on mukana myös toivon kipinä.

Tähdet: ★★★★★

Jussi Huhtala

Aiheeseen liittyvät jutut