Nyt Prime Videossa: Konna vai sankari? Tositarina aikamme yhdestä kiistellyimmästä henkilöstä

IMDb-arvosana on 7,3.

Prime Videoon lisättiin mielenkiintoinen, tositapahtumiin perustuva tarina tietovuotaja Edward Snowdenista. Leffa on ytimekkäästi nimeltään Snowden (2016).

Tarina kertoo lahjakkaasta tiedusteluagentista, joka vuotaa lehdistölle tuhansia USA:n turvallisuusvirasto NSA:n salaisia dokumentteja. Tämän jälkeen alkaa pakomatka, joka jatkuu vielä tänä päivänäkin. Snowden on hahmona kiistanalainen, jotkut pitävät häntä konnana, jotkut sankarina.

Snowdenia esittää varsin ansiokkaasti Hollywood-tähti Joseph Gordon-Levitt. Hänen naisystäväänsä puolestaan näyttelee Shailene Woodley. Elokuvan ohjaajana toimii monista yhteiskuntaa havainnoivista elokuvistaan tunnettu Oliver Stone.

Gordon-Levitt tapasi Snowdenin ennen kuvauksia.

– Menin Moskovaan ja vietin hänen kanssaan neljä tuntia saaden hyödyllistä palautetta. En helposti vaikutu tai mene hämilleni tähtien seurassa, mutta tämä kaveri oli toista maata, Gordon-Levitt kertoi.

– Hän riskeerasi elämänsä puolustaakseen jotain, jonka hän uskoo tekevän tästä maailmasta paremman. Uskon, että lapseni kasvavat paremmassa maailmassa hänen ansiostaan, näyttelijä jatkoi.

Näyttelijä sanoi ymmärtävänsä, miksi häntä kutsutaan rikolliseksi todeten samalla, että viranomaiset toimivat laittomasti ja epärehellisesti. Tähti uskoo, että kaikkien pitäisi olla kiitollisia Edward Snowdenille.

Alla traileri. Lue myös: Bob Odenkirkin vuoden 2021 toimintaleffa Nobody lisättiiin suoratoistopalveluun! IMDb-arvosana on 7,4 – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: Digital Spy

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut