Onko tämä Jim Carreyn uran pohjakosketus? Tomaattimittari näyttää 0 % ja elokuvassa esiintyy Kati Outinen

Väkivaltaista ja seksuaalista kuvastoa sisältävä leffa sai ilmestyessään melkoista satikutia.

9.6.2024 10:00

Alexandros Avranasin ohjaamassa Dark Crimesissa poliisitutkijat alkavat selvittää liikemiehen murhaa, jolla on yhtäläisyyksiä uutuuskirjan tapahtumiin.

Pääosaa näyttelevän Jim Carreyn lähes 40-vuotinen elokuvaura on ollut vaiherikas. Ace Ventura – ja The Mask -komedioilla läpi lyönyt stand up -koomikko teki ensimmäisen nk. vakavan roolinsa Truman Show’ssa (1998). Carreyn onnistunut muodonmuutos oli eräs elokuvahistorian yllättävimmistä tempuista.

Sittemmin Carrey on vuorotellut vakavuuden ja komedian välillä. Numero 23 (2007) ja Dark Crimes (2016) ovat Carreyn uran synkimpiä elokuvia, viimeksi mainittu monessakin merkityksessä.

Dark Crimesin Tomatometer, eli kriitikoiden potiivisten arvioiden määrä on pyörä nolla ja IMDb-arvosana näyttää lukemaa 4.6/10. Maailman 36 huonoimman elokuvan listalla Dark Crimes pääsi sijalle 4.

Väkivaltaista ja seksuaalista kuvastoa sisältävä leffa sai ilmestyessään melkoista satikutia kriitikoilta.

”Elokuvassa ei missään vaiheessa käy selväksi, mistä siinä on kysymys”, RogerEbbert.comin kriitikko Glenn Kenny kirjoitti.

”Jim Carrey on niin unessa, että hän häviää elokuvan taustalle. Siitäkin huolimatta, että useimmissa kohtauksissa on vain kaksi ihmistä. Carreyn tulisi hävetä. Dark Crimesin katsominen tuntuu rangaistukselta”, lausui puolestaan New York Postin Johnny Oleksinski.

Leffassa esiintyy myös Aki Kaurismäen luottonäyttelijä Kati Outinen. Vaikka Dark Crimes tuskin taiteellisessa mielessä on Outisen paras elokuva, se voi hyvinkin olla hänen tunnetuin elokuvaroolinsa maailmanlaajuisesti.

Lisää luettavaa