Russell Crowen Oscareita voittanut hittielokuva tehtiin ilman valmista käsikirjoitusta : ”Tyhmin mahdollinen tapa tehdä elokuva”

Ridley Scottin ohjaaman ja Russell Crowen tähdittämän Gladiaattori-seikkailuelokuvan kuvaukset aloitettiin ilman valmista käsikirjoitusta.

Gladiaattorin kaltaisen suurtuotannon aloittaminen ilman kunnollista käsikirjoitusta kuulostaa uskomattomalta, mutta näin tapahtui Russell Crowen mukaan.

Crowe kertoi mielenkiintoisia tarinoita Gladiaattorin tekemisestä BBC:n haastattelussa. Hänen mukaansa spektaakkelin kuvausten alkaessa käsikirjoitusta oli valmiina vain 21 sivua. Keskimäärin valmiissa käsikirjoituksessa on noin 110 sivua, joten käsikirjoitusta työstettiin koko tuotannon ajan.

Välillä Ridley Scott antoi kuvausryhmälle vapaapäivän, koska hän ei tiennyt, mitä kuvattaisiin seuraavana päivänä.

Crowen mukaan he onnistuivat yhdessä Scottin kanssa kuitenkin pelastamaan tuotannon, vaikka kunnollista käsikirjoitusta ei ollut.

– Se on minä ja Ridley työskentelemässä yhdessä. Mutta se on tyhmin mahdollinen tapa tehdä elokuva. Tyhmin mahdollinen tapa. Välillä tapaamme ja juomme ja naureskelemme, että minkälaisen luodin väistimme. Emme pelkästään saaneet sitä tehtyä – se oli paras elokuva. Se voitti Oscarin parhaasta elokuvasta, Crowe kertoi.

Katso haastattelu alta, jossa Crowe kertoo Gladiaattorin tekemisestä.

YouTube video

Keskeneräisestä käsikirjoituksesta huolimatta Gladiaattori oli todella onnistunut tuotos. Elokuva menestyi hyvin lippuluukuilla ja voitti viisi Oscar-palkintoa (paras elokuva, paras miespääosa, parhaat erikoistehosteet, parhaat äänet ja paras puvustus).

Lähteet: BBC Radio 1/Youtube, Cinemablend

Aiheeseen liittyvät jutut