Tänään tv:ssä: Parempi kuin Tuntematon sotilas? Eeppinen sotaelokuva ei ole menettänyt tehoaan

IMDb-arvosana 7,6.

2.12.2023 05:00

Suomen talvisodan muistopäivää vietettiin tällä viikolla, ja sen kunniaksi esitetään televisiossa vuonna 1989 valmistunut Talvisota.

Pekka Parikan kuudella Jussi-patsaalla palkittu elokuva perustuu Antti Tuurin samannimiseen romaaniin.

Talvisota kertoo kauhavalaisista sotilaista ja heidän toiminnastaan 30. marraskuuta vuonna 1939 alkaneessa sodassa, joka kesti 105 päivää ja päättyi 13. maaliskuuta vuonna 1940.

Elokuvan keskushahmoja ovat Hakalan veljekset Martti (Taneli Mäkelä) ja Paavo (Konsta Mäkelä), jotka lähtevät muiden kauhavalaisten joukossa ylimääräisiin kertausharjoituksiin.

Kun neuvostojoukot hyökkäävät rajan yli, lakeuden miehet joutuvat Taipaleenjoella taisteluihin monikymmenkertaista vihollista vastaan ankarassa pakkasessa.

Isolla budjetilla tuotettu Talvisota on eeppinen sotaelokuva, joka ei ole menettänyt tehoaan vuosien varrella. Tuntematon sotilas -filmatisointien ohella se on suomalaisen sotaelokuvan huippuja. Elokuva sai teattereissa peräti 628 767 katsojaa.

Hakalan veljeksiä esittävien Taneli Mäkelän ja Konsta Mäkelän lisäksi elokuvassa näyttelevät muun muassa Vesa Vierikko, Timo Torikka, Pirkko Hämäläinen, Martti Suosalo ja Samuli Edelmann.

Talvisota esitetään TV2-kanavalla lauantaina 2.12.2023 klo 21.00. Areenassa viikon ajan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa