Tänään tv:ssä: ”Sean Connery on täyttä rautaa” – Mahtava toimintaelokuva vuodelta 1996

IMDb-arvosana 7,4.

23.9.2023 06:30

Tänään nähdään televisiossa herkkupala toimintaelokuvien ystäville.

Jerry Bruckheimerin tuottama ja Michael Bayn ohjaama The Rock – paluu helvettiin on 90-luvun viihdyttävimpiä toimintapätkiä.

Ed Harrisin esittämä kenraali Hummel hakee oikeutta Yhdysvaltojen hallitukselta valtaamalla Alcatrazin vankilasaaren. Hummel muodostaa hänelle uskollisista merijalkaväen sotilaista palkkasoturijoukon, joka varastaa armeijan hermokaasuohjuksia ja linnoittautuu Alcatraziin panttivankien kanssa.

Sean Connery on John Patrick Mason, Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisten laittomasti noin 30 vuotta vankeudessa pitämä brittiagentti, joka on samalla ainoa Alcatrazin vankilasta koskaan paennut ihminen.

Vakava kiristystilanne nyt jo suljetulla vankilasaarella saa viranomaiset kaivamaan miehen esiin tyrmästä ja yltämään huikeisiin toimintasuorituksiin yhdessä FBI-agenttia esittävän Nicolas Cagen kanssa.

Vuonna 1996 valmistuneessa elokuvassa on melko vähän järkeä, mutta sen toimintakohtaukset ovat jumalaisia. Sean Conneryn roolisuoritus on täyttää rautaa.

The Rock nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 23.09.2023 klo 22.35. Elokuva kuuluu myös Disney Plussan valikoimaan. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa