Tänään tv:ssä: Vuoden 1970 kotimainen elokuva sisältää estotonta seksiä ja pilven pössyttelyä

”Mukaansatempaavaa nuorta menoa.”

5.3.2024 05:00

Vuonna 1970 valmistunut kotimainen elokuva Pilvilinna kertoo koululaisten kapinasta.

Sakari Rimmisen ohjaama elokuva sekoittaa fantasian, dokumentin ja totuuselokuvan aineksia.

Hippikauden hengen mukaisesti se sisältää estottomia seksikohtauksia ja pilven pössyttelyä.

Pilvilinnan päähenkilö on nuori maailmanmatkaaja Erik (Erik Uddström), joka elokuvan alussa palaa Eurooppaan suuntautuneelta reissultaan kotiin.

Erik jatkaa kesken jääneitä opintojaan, mutta hän joutuu heti rehtorin kanssa erimielisyyksiin. Koulussa Erik tapaa Annikan (Meri Oravisto), jonka poikaystävä saa jäädä.

Elokuvan kuvaajana toimi sittemmin maineikkaan ohjaajanuran luonut Pirjo Honkasalo. Pilvilinna sai ristiriitaiset arviot, mutta Helsingin Sanomien kriitikko Paula Talaskivi kirjoitti elokuvasta erittäin positiivisesti:

”Siinä on meikäläisittäin ’vapauden tuulien’ makua, mukaansatempaavaa nuorta menoa, jännittävyyttä ja aika paljon huumoriakin. Myös musiikin osuus on vahvasti positiivinen.”

Triviatietona kerrottakoon, että ohjaaja Sakari Rimmisen poika on Finlandia-palkittu kirjailija Mikko Rimminen, jonka Pussikaljaromaani tunnetaan myös filmatisointina nimellä Pussikaljaelokuva.

Pilvilinna esitetään YLE Teemalla tiistaina 05.03.2024 klo 21.45. Elokuva on pysyvästi Areenassa, ja voit katsoa sen alta vaikka heti.

Lähde: Elonet

Lisää luettavaa