Tiesitkö tätä? Getossa kasvaneella Mr. T:llä on valokuvamuisti – sai äitinsä raivon valtaan Rocky III:n ensi-illassa

Yhdestä asiasta Mr. T ei tykännyt: pojittelusta.

22.5.2024 10:00

Mr. T – alkuperäiseltä nimeltään Laurence Tureaud (72) – kasvoi chicagolaisessa getossa.

Hänen isänsä lähti kävelemään, kun Laurence oli vain 5-vuotias. Äiti kasvatti koko 12-henkisen sisarusparven sosiaaliturvan avulla – noin 87 dollarilla kuussa. Koulussa Laurence pärjäsi kohtalaisesti. Hän ei juuri lukenut, mutta hänellä oli valokuvamuisti.

Yhdestä asiasta nuori Laurence ei tykännyt: pojittelusta.

”Isääni pojiteltiin, enoani pojiteltiin ja veljeäni pojiteltiin – senkin jälkeen, kun hän palasi Vietnamin sodasta. Pohdin, mitä mustan miehen täytyy tässä maassa tehdä, että häntä pidetään miehenä?”.

”Kun täytin 18, keksin itselleni nimen Mr. T. Olin tarpeeksi vanha juomaan alkoholia, äänestämään ja kuolemaan maani puolesta. Halusin, että minua herroitellaan, jotta saisin sellaista kunnioitusta, mitä isäni ja veljeni eivät saaneet”, Laurence on kertonut.

Mr. T:n tunnetuin elokuvarooli on Rocky III:n rääväsuinen haastaja Clubber Lang. Alun perin Langilla piti olla elokuvassa vain muutama repliikki, mutta Sylvester Stallone teki hänestä lopulta Rockyn päävastustajan.

Elokuvan ensi-iltaan Mr. T saapui äitinsä kanssa. Kun Clubber alkaa eräässä kohtauksessa soittamaan suutaan Rockyn vaimolle Adrianille, äiti pillastui.

”En kasvattanut sinua puhumaan naisille noin!”, äiti täräytti. Tämän jälkeen hän ryntäsi ulos teatterista.

Asia oli Mr. T:lle vaikea, sillä irokeesipäiselle lihaskimpulle äiti oli tärkein ihminen maailmassa.

”Jos et rakasta äitiäsi, et voi koskaan olla ystäväni”, Mr. T on tunnetusti lausunut.

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa