Uuden sotakomedian tähti: On ”kamala aika” olla naiskoomikko

30 Rock -sarjasta ja useista elokuvista tuttu Tina Fey ei omasta suosiostaan ja menestyksestään huolimatta juhli naiskoomikoiden nykytilalla.

Town & Countryn haastattelussa Fey ei suinkaan hauku muita naiskoomikoita tai näiden tekemisiä, vaan on turhaunut jatkuviin huomioihin siitä, miten mahtavat ajat naiskoomikoilla parhaillaan on.

Fey törmäsi huomioihin uuden Whiskey Tango Foxtrot -elokuvansa pressikiertueella.

”Jokainen haastellija kysyi, ’Eikö tämä olekin mahtavaa aikaa naisille komedian puolella?’ Ihmiset halusivat meidän olevan avoimen kiitollisia – ’Kiitos tosi paljon!’ – mutta me sanoimme vain, ’Ei, tämä on kamalaa aikaa…’ Jos todella tarkastelet asiaa, pojat saavat vieläkin paljon enemmän rahaa kaikenlaisesta roskasta, kun naiset painavat ja tekevät mahtavaa työtä paljon vähemmällä”, Fey sanoo.

Hollywoodin tasa-arvo on asia, johon useat näyttelijät ovat viime vuosina puuttuneet. Oscar-palkittu näyttelijä Patricia Arquette valitteli vastikään, että hänen palkkatasa-arvoon puuttuva puheensa viime vuoden Oscar-gaalassa on maksanut hänelle useita työmahdollisuuksia.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut