Dyyni: Osa kaksi on sykähdyttävä elämys – Tämän vuoden vaikuttavin elokuva nyt vuokrattavana Viaplayssa

Dyyni: Osa kaksi on hätkähdyttävä tieteiselokuva, joka jatkaa kiehtovaa tarinaa ja tarjoaa katsojalle unohtumattoman elämyksen.

16.04.2024
Mainos

Vuonna 2021 ilmestynyt Dyyni oli vuosikymmenen elokuvatapauksia. Frank Herbertin tieteisromaanin filmatisointi vastasi fanien valtaisia odotuksia ja suorastaan ylittikin ne. Ei siis ihme, että jatko-osa Dyyni: Osa kaksi synnytti vastaavanlaiset ennakkopaineet.

Tälläkin kertaa fanien odotukset paitsi täyttyivät myös ylittyivät. Dyyni: Osa kaksi nousee vakuuttavasti edeltäjänsä rinnalle yhtenä tieteisgenren ehdottomista huipputeoksista. Ohjaaja Denis Villeneuve on onnistunut jälleen. Dyyni: Osa kaksi on nyt vuokrattavana Viaplayssa.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Elokuvan alussa Harkonnen-suku on kaapannut valtansa takaisin Arrakisilla. Paul Atreides (Timothée Chalamet) joutuu piiloutumaan fremen-kansan keskuuteen hautoessaan vastaiskuaan. Armoton ympäristö pakottaa hänet oppimaan lisää natiivikansan tavoista ja myös itsestään: voisiko hän todella olla profetioiden lupaama suuri messias?

Ensimmäisen osan tapaan kaikki elokuvanteon osa-alueet ovat ohjaaja Villeneuvella täydellisesti hallussa. Visuaalisesti Dyyni: Osa kaksi on hätkähdyttävän komea. Kullanhohtoiset hiekkadyynit, synkät mustavalkoiset kohtaukset ja vaikuttavat lähikuvat saavat katsojan haukkomaan henkeään. Puvustajat ovat loihtineet toinen toistaan omaperäisimpiä rooliasuja. Kaiken kruunaa mestarisäveltäjä Hans Zimmerin upea musiikki.

Ennen kaikkea käsikirjoitus on laadittu vetävästi. Vaikuttavia toimintakohtauksia on luvassa läpi elokuvan, mutta myös draamalliset jaksot ovat kiinnostavia, ja henkilöhahmoille annetaan tilaa kehittyä. 

Ehkä kiehtovinta elokuvassa on Paulin ja hänen Jessica-äitinsä (Rebecca Ferguson) välinen suhde, kun roolihahmoista paljastuu yhä synkempiä salaisuuksia ja uudenlaisia yksityiskohtia. 

Dyyni: Osa kaksi on saumatonta jatkoa ykkösosalle, ja elokuvan päätyttyä katsoja jää kaipaamaan lisää. Emme vielä tiedä, miten saaga jatkuu, mutta tähän mennessä Dyyni-elokuvat ovat tarjonneet katsojalle tämän hetken parasta elokuvataidetta, joka haastaa katsojansa ja tarjoaa palkinnoksi sykähdyttäviä elämyksiä.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!