Jääkiekkolegendan uskomaton tarina – Börje Salmingista kertova The Journey of a Legend nyt Viaplayssa

Suomalaisillekin tuttu Börje Salming on ruotsalaisen jääkiekon suuria nimiä. Kuusiosainen sarja kertoo hänen huikean elämäntarinansa.

24.11.2023
Mainos

Ruotsalainen jääkiekkoilija Börje Salming on tuttu monille suomalaisille urheilun ystäville. Hänen elämäntarinastaan on tehty televisiosarja Börje – The Journey of a Legend, joka on nyt alkanut Viaplayssa.

Börje – The Journey of a Legend kertoo Salmingin tarinan alkaen hänen nuoruudestaan Kiirunassa. Pelaajana Salming teki läpimurtonsa Brynäsissä, mikä johti ammattilaisuraan NHL-joukkue Toronto Maple Leafsissa. Salming kuoli viime vuoden marraskuussa 71-vuotiaana sairastettuaan ALS-tautia.

Tutustu sarjaan tarkemmin tästä!

Sarjan pääroolissa nähdään kuuluisaan ruotsalaiseen näyttelijäsukuun kuuluva Valter Skarsgård, jota Salming valmensi ennen kuvauksia ja niiden aikana.  

”En ollut koskaan pitänyt luistimia jaloissani ennen kuvauksia, mikä tarkoitti kahta vuotta kovaa treeniä. Se oli pitkä matka, mutta joka hetken arvoinen”, Valter Skarsgård kertoo.

Sarja kuvaa Salmingin epäsovinnaista asennetta jääkiekkoon, hänen rentoa elämäntyyliään sekä isän kuolemaa seurannutta surua. Keskeistä sarjassa on myös rakkaustarina Salmingin ja hänen vaimonsa Margittan (Hedda Stiernstedt) välillä. Margitta lähti miehensä kanssa Torontoon ja joutui elämään keskellä miehistä jääkiekkomaailmaa.

Sarjassa nähdään myös suomalaistanskalainen näyttelijä Sara Soulié sekä Beverly Hills 90210 -sarjasta tuttu takavuosien teini-idoli Jason Priestley. Ohjaaja Amir Chamdin tunnetaan muun muassa Viaplaylle tekemistään sarjoista Hassel ja Partisan.

”Tämä projekti on ollut lähellä sydäntäni lähes kahdeksan vuoden ajan. Kaikki alkoi kun luin sanomalehdestä Börjen haastattelun. Se johti tapaamiseen Börjen kanssa, jossa kerroin hänelle ideastani. Loppu on, kuten sanotaan, historiaa. Nyt kun sarja on valmis, olen sekä ylpeä että hiukan surullinen”, ohjaaja kertoo.

Kuusiosaisen sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa tulivat katsottavaksi yksinoikeudella Viaplayssa 19. marraskuuta. Loput neljä jaksoa ilmestyvät viikoittain sunnuntaisin.

Katso sarjan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!