Nyt Viaplayssa: Kauhun mestarin Jordan Peelen viimeisin ohjaustyö Nope: ”Tämä on suurin elokuvani”

Vahvoista kauhuelokuvistaan tuttu Jordan Peele yhdistelee uudessa ohjaustyössään tieteiselokuvaa ja jännitystä.

10.05.2024
Mainos

Koomikkona uransa aloittanut Jordan Peele on noussut viime vuosina kauhuohjaajien ykkösnimeksi. Vuonna 2017 valmistunut Get Out on lajityypin moderni merkkipaalu, ja kaksi vuotta myöhemmin ilmestynyt Us on myös erittäin vahva kauhujännäri. Vuoden 2022 elokuvalla Nope hän laajensi aihepiiriä kauhusta tieteiselokuvaan ja jännitykseen.

Elokuvassa nähdään Get Outista tuttu Daniel Kaluuya sekä Keke Palmer (Hustlers) ja Steven Yeun (The Walking Dead, Minari). He esittävät Kalifornian sisämaan eristäytyneen laakson asukkaita, jotka saavat todistaa jotain outoa ja pelottavaa.

Tutustu elokuvaan tarkemmin tästä!

Kaluuyan ja Palmerin esittämät sisarukset OJ ja Emerald ovat perineet hevostilan, jolla on koulutettu eläimiä elokuva- ja tv-tuotantoihin. OJ ja Emerald yrittävät jatkaa isänsä perintöä, mutta ala on rankkaa ja sisarukset ovat taloudellisissa vaikeuksissa.

Heidän tilansa lähellä sijaitsee perheteemainen puisto ja lemmikkifarmi, joka tarjoilee vierailleen valkopestyä Kalifornian historiaa. Sitä pyörittää Yeunin esittämä ensimmäinen entinen lapsitähti, joka pyrkii eroon otsikoita aiheuttaneesta menneisyydestään.

OJ:n ja Emeraldin valtavan tilan alueella alkaa tapahtua outoja, ja he saavat pakkomielteen niiden tallentamisesta videolle. Dokumentointiyrityksistä tulee yhä monimutkaisempia ja vaarallisempia. Asioiden eskaloituessa sisarukset vetävät tapahtumien pyörteeseen mukaan lisää ihmisiä. 

Nope on suurempi kuin yksikään tarina, jota olen aikaisemmin yrittänyt kertoa”, Peele kertoi Episodin haastattelussa. 

”Sain idean isosta amerikkalaisesta ufo-elokuvasta, lentävien lautasten kauhuleffasta. Eikä vain yleensä lentävistä lautasista vaan ihan pohjimmaisesta sellaisesta tarinasta. Se on vaikea lajityyppi, jonka tekee haastavaksi vaikeasti toteutettava elementti: taivas.”

Peele kertoi haastattelussa, että Steven Spielbergin klassikko Kolmannen asteen yhteys oli suuri innoittaja.

”Jahtasin epätoivoisesti samanlaista immersiivistä kokemusta. Lajityyppiin kuuluu, että yhdistämme kehittyneisiin avaruuskulttuureihin kaikenlaisia hienoja piirteitä. Mutta entä jos totuus onkin paljon yksinkertaisempi ja synkempi kuin ikinä voisimme kuvitella?”, Peele kysyy.

Nope on nyt Viaplayn valikoimassa.

Katso elokuvan traileri ja tutustu tarkemmin tästä!